Momentul oportun pentru plantarea rasadurilor

13 iulie 2010 , 540 afisari

Se sapa si se niveleaza suprafata viitorului strat de flori, pamantul trebuie sa aiba o structura granulara inainte de transplantarea rasadurilor.

Acestea se planteaza pe suprafata pregatita respectand schema proiectului intocmita in prealabil. Intaietatea apartine solitarelor inalte, plantarea va incepe cu ele. Urmeaza grupurile de plante si doar la final se vor umple spatiile ramase cu flori marunte, care vor impresura solul. Atat plantele anuale cat si cele perene se planteaza dupa aceleasi reguli de baza. Distantele dintre rasaduri se stabilesc in functie de inaltimea si latimea viitoarei plante mature.

Solitarele – de pilda floarea soarelui si ricinul – necesita chiar si 100 cm in jurul lor – desi pentru inceput, pana cresc, putem sadi anumite plante in jurul lor. Soiurile care ajung la nivelul genunchiului se planteaza la distante de cate 30 – 40 cm intre ele, iar plantele scunde, taratoare se planteaza in numar de 15-20 bucati pe metru patrat. Timpul necesar stratului de flori sa ajunga la stadiul de maturizare depinde de conditiile climaterice si de cele ale solului, respectiv de masura in care aplicam ingrasaminte si ingrijim plantele; de aceea rezultatele aspectului de ansamblu pot fi foarte diverse. Depinde si de stilul stratului, deoarece covoarele cu motive geometrice sunt plantate mult mai des decat petele de flori mai aerisite care dau impresia de naturalete.

B-dul Decebal nr. 2, bl. C53 ap. 12 Oradea, Romania
Tel: + 40 359 464 363
Fax: + 40 359 800 941
e-mail: [email protected]
www.edituracasa.ro

16255-gradina-din-balcon-kicsi-nyomdai.jpg


Loading...

Comentarii

Newsletter