Idei de amenajare a gradinii

27 decembrie 2011 , 1279 afisari

Prin intermediul unor decoratiuni de exterior, care nu-ti vor pune in pericol bugetul, gradina ta poate deveni o oaza de relaxare, un spatiu care va contribui la armonia casei tale.

In functie de spatiul de care dispui, poti sa amenajezi un mic lac artificial inconjurat de pietre de rau, iar in preajma acestuia poti instala o bancuta si o salcie pletoasa.

De asemenea poti insera in decor un podet din lemn, dand astfel un aspect traditional gradinii tale.

O alta idee este sa inlocuiesti vechile alei. Acestea pot fi formate din placi de ciment turnat, piatra, piatra cubica sau un covor subtire din pietricele albe decorative.

Varianta cea mai potrivita, pentru ca vorbim totusi de gradina, care ar trebui sa fie bogata in vegetatie, este sa apelezi la diferite specii de plante care sa-si mentina verdele, atat de placut, chiar si pe timpul iernii. In felul acesta vei avea o gradina vie tot timpul.

Copurile de iluminat exterior vor aduce un plus de gingasie gradinii tale. Opteaza pentru lumina calda care sa puna in evidenta anumite zone din gradina, flori sau decoratiuni.

Daca esti limitat de suprafata atunci poti merge pe o varianta pe care japonezii au adoptat-o in gradinile lor, si anume: in prim plan planteaza vegetatie inalta, bine dezvoltata, iar in spate, acolo unde gradina se termina, alege plante pitice, in felul acesta vei crea o iluzie, vei lasa impresia unei gradini mult mai spatioase decat este in realitate.

Comentarii

Newsletter