Forme creative din piatra pentru o gradina originala

25 aprilie 2016 , 4183 afisari

Piatra este un element natural care poate fi exploatat foarte mult in amenajarea si decorarea gradinii, mai ales atunci cand aceasta este saraca in plante si flori.

Citește si: 40 de idei de a maximiza o grădină mică

Mari sau mici, cu forme regulate sau neregulate, folosite ca atare sau ca si componente pentru alte obiecte decorative, pietrele reprezinta un “ingredient” decorativ ofertant si economic. Practic, orice poate aduna pietre pentru a-si construi aranjamente interesante pentru gradina fara sa il coste niciun ban.

Piatra pot fi utilizata in scop practic, adica la delimitarea unor zone sau la construirea aleilor si a bordurilor. Elementele din piatra se integreaza perfect intr-o gradina rustica sau traditionala.

Citește si: 6 idei pentru o grădină personalizată

Pietrele pot fi aranjate strategic dupa anumite tipare, pot fi pictate, inscriptionate sau lipite unele de altele, pentru a lua forma unor decoratiuni sau accesorii captivante pentru gradina: piese de mobilier, stropitori, cosuri pentru flori etc. 

Citește si: Cum poţi amenaja o grădină pe un teren în pantă

De asemenea, din pietre se pot realiza forme creative, obiecte, elemente vegetale (flori, frunze) si vietuitoare: insecte, reptile etc.

Citește si: Cum mențineți un mediu curat și sănătos dacă aveți animale de companie

O alternativa a pietrelor este pietrisul, care poate fi utilizat la construirea aleilor sau bordurilor.

 

Citește si: Rocăria, un plus de valoare pe care o poţi aduce grădinii

Sursa foto: www.pinterest.com

Loading...

Comentarii

Newsletter