Flori in balcoane

23 septembrie 2011 , 1007 afisari

Totusi, putem sa cream o oaza de verdeata, o pata de culoare, un loc de relaxare unde sa ne simtim confortabil; pe balconul nostru din apartament, oricit de mic ar fi. Cu putina imaginatie putem sa combinam multe specii de flori care sa ne rasfete cu frumusetea si culorile lor. 

Pe balcoane se prefera jardiniere in care se pot planta flori anuale de diferite culori si cu o inflorire pe toata perioada verii, pana toamna tarziu. In jardiniera se poate planta o singura specie (muscata, petunie, lobelie portulaca, begonie verbena, cercelus, condurasi) sau un amestec de specii (verbena, muscata, clopotei (Calibrachoa), condurasi).

Fiecare dintre noi putem sa alegem culorile si florile noastre preferate si sa le combinam asa cum ne dorim. Pentru cultivarea plantelor pe balcon se tine seama de cerintele fata de lumina, astfel incat pentru balcoane insorite vom folosi petunie, muscata, verbena, portulaca, salvie, creasta cocosului, dalie pitica. Pentru balcoanele umbrite vom folosi begonia, condurasi, cercelusul, lobelia, impatiens.

Plantele cultivate in jardiniera se pot planta pe 2 rinduri: in fata plante curgatoare (petunie, muscata verbena ), iar in spate plante cu crestere verticala (craite, begonie salvie, dalie pitica).

sursa: 121.ro

Loading...

Comentarii

Newsletter