Cum se ingrijeste Fuchsia

02 noiembrie 2011 , 1433 afisari

Cunoscuta si sub denumirea populara de cercelus, Fuchsia hybrida este o planta decorativa cu flori colorate, care atarna ca niste cercei pe lastari flexibili.

Fuchsia hybrida este o planta sensibila, avand nevoie de multa lumina si apa. Planta necesita un loc stabil pe toata perioada verii si se recomanda sa fie amplasata in locuri insorite, dar nu in bataia directa a razelor de soare. Sunt de preferat zonele cu orientare estica sau nordica. Trebuie pastrata amplasarea initiala a plantei deoarece mutarea acesteia dintr-un loc in altul, de la o intensitate a luminii la alta, va produce pierderea bobocilor si a florilor. Pentru Fuchsia udarea trebuie sa fie abundenta (cand este cald se uda de doua ori pe zi), iar in zilele toride de vara trebuie pulverizata apa pe frunze zilnic. Primavara se uda mai rar, pe timpul verii se mareste frecventa, iar toamna trebuie din nou rarite udarile.

De asemenea, este necesara o fertilizare periodica, de doua ori pe luna, cu substante nutritive bogate in potasiu. Primavara se face transplantarea plantei intr-un vas in care s-a pus un amestec din pamant de gradina, pamant de frunze si nisip.

Inmultirea se face prin butasi, dar planta se poate inmulti si prin seminte, actiune care trebuie realizata primavara devreme.

Loading...

Comentarii

Newsletter