Cum arata gradina anului 2012: principalele tendinte

13 martie 2012 , 655 afisari

Fie ca esti pasionat de gradinarit, fie ca iti doresti doar sa te relaxezi in mijlocul naturii, lucrurile nu trebuie facute la intamplare.

Afla care sunt ultimele tendinte si cum arata gradina anului 2012 chiar de aici.

1. Te intrebai ce flori se mai „poarta” anul acesta? Ei bine, sfatul peisagistilor este acela de a alege flori mici, dar puternice ca si mesaj. Plantele pitice colorate si tufele verzi iti vor aranja foarte frumos gradina. La fel de cautate, anul acesta, sunt si plantele suculente, folosite ca si decor in cazul scarilor de piatra, de exemplu, sau de-a lungul unei alei.

2. Gradina cu legume este si ea in centrul atentiei si primeste cateva „facelift”-uri. Din punct de vedere al ingradirii, lemnul clasic este inlocuit de materiale rustice cum ar fi fierul forjat sau otelul galvanizat. De asemenea, alege sa cresti legumele pe verticala.

3. De asemenea, daca aveti o gradina mica puteti alege pomi fructiferi pitici sau puteti opta pentru soiuri ce pot fi cultivate in ghivece mai mari. Acestea vor arata foarte bine pe o terasa.

4. De la an la an, toata lumea este in cautarea legumelor si fructelor organice. Intoarcerea la origini, la gradina bunicii, este un trend puternic al anului 2012. Din ce in ce mai multi oamenii aleg sa isi cultive propriile legume in gradina din spatele casei, chiar daca locuiesc la oras.

5. Gradinile in miniatura sunt un „accesoriu” perfect pentru interior, birou sau chiar pentru aleea din gradina.

6. Daca locuiti intr-un bloc de apartamente, la ultimul etaj sau intr-o casa cu acoperisul plat, puteti muta gradina la inaltime. Din ce in ce mai multe blocuri sunt construite pe aceasta idee deoarece exista o multime de avantaje de pe urma lor.

7. Tot anul 2012 aduce sub lumina reflectoarelor camerele de zi in aer liber. Creeaza-ti un colt de relaxare, sub cerul liber, si nu uita de un semineu sau de un foc de tabara modernizat pentru serile racoroase de vara.

Sursa: www.bhg.com

Comentarii

Newsletter