5 aspecte de luat in calcul inainte de amenajarea gradinii

28 ianuarie 2016 , 2202 afisari

De regula, preocuparile pentru amenajarea gradinii incep odata cu venirea sezonului cald. Acest lucru face ca, de multe ori, sa nu existe un proiect peisagistic sau un plan de amenajare gandit in detaliu.

Cum cele mai multe gradini sunt mici (indeosebi cele urbane), proiectul de amenajare trebuie sa aiba in vedere suprafata limitata, dar si nevoile familiei. De exemplu, pentru multe familii, gradina sau curtea constituie un spatiu de socializare. Asta inseamna ca trebuie alocata o suprafata mai mare pentru amenajarea unor functiuni precum living, dining, bucatarie, barbeque, loc de joaca etc.

Dimpotriva, unele persoane isi doresc ca gradina sa reprezinte un spatiu de relaxare si meditatie. Prin urmare, accentul trebuie sa se puna pe plante si flori. Specialistii recomanda alegerea unui numar mai mare de soiuri de flori, cu inflorire in anotimpuri diferite, astfel incat “tabloul” exterior sa fie incantator pe aproape tot parcursul anului. Intr-o astfel de gradina, sunt recomandate piese de mobilier reduse ca numar, dar care sa faciliteze relaxarea: sofa, hamac, leagan, bancute etc.

Alegerea stilului de amenajare tine de gusturile fiecarui proprietar. Nu trebuie omise insa 2 aspecte: arhitectura casei si suprafata gradinii. O gradina mare permite orice fantezie stilistica, insa pentru cele mici sunt recomandate stilurile care nu „incarca” amenajarea. Este indicat stilul modern, minimalist sau futurist.

Sursa foto: www.pinterest.com

Comentarii

Newsletter