18 idei ingenioase de iluminare a gradinii

11 septembrie 2015 , 3534 afisari

Iluminatul exterior joaca atat un rol practic, cat si unul decorativ. O terasa sau o gradina iluminata corect si inspirat va oferi nu doar un sentiment de securitate, ci si farmec si magie spatiului din jurul casei.

In plus, iluminatul creativ iti permite sa oferi gradinii un look nou, diferit, atragator. Astfel, serile calde de toamna pot fi petrecute pe terasa ori in gradina cu familia sau prietenii, intr-o atmosfera captivanta si confortabila.

Citeste si: 5 sfaturi pentru realizarea iluminatului de exterior

Ia in considerare un iluminat discret pentru zonele cu flori, arbusti, alei sau casuta de vara si un iluminat mai puternic pentru zonele functionale. De asemenea, gandeste-te la lumini solare, care sunt eficiente si practice.

Cel mai indicat este ca stabilirea tipului de iluminat, respectiv a corpurilor de iluminat, sa o faci in functie de tema de amenajare a gradinii. Astfel, poti alege lampi cu design elegant, daca gradina este clasica sau romantica, felinare cu aspect rustic, daca gradina este amenajata traditional.

Citeste si: Alegerea sistemului de iluminat exterior al casei

In galeria foto iti punem la dispozitie 18 modalitati de iluminare a gradinii care sa te inspire in gasirea tipului de iluminat potrivit pentru gradina ta. Succes!

Loading...

Comentarii

Newsletter