16 idei de design pentru o gradina de vis

04 august 2015 , 6062 afisari

A trecut deja mijlocul verii, iar pentru multe persoane incepe vacanta. Daca aveti curte sau gradina, acum este momentul sa ii oferiti un look atractiv pentru a va bucura de cat mai multe clipe frumoase acasa.

Cafeaua de dimineata, pranzul in familie sau cinele intime si romantice pot fi luate in gradina, daca aceasta este amenajata corespunzator. Exista numeroase modalitati de amenajare sau reamenajare a gradinii astfel incat dintr-un spatiu monoton, „decorat” doar cu iarba si flori, sa se transforme intr-un mic paradis natural.

Citeste si: Design pentru gradina: 10 idei cu stil

Daca aveti o gradina spatioasa, puteti sa delimitati anumite arii ale acesteia cu ajutorul unor statuete sau elemente din beton. Aleile reprezinta un alt element al gradinii deosebit de important. In locul unor carari simple, optati pentru alei unduite sau intrerupte, care sa completeze estetica spatiului.

Pentru un plus de originalitate, exista si varianta crearii unor alei din mai multe materiale combinate, cum ar fi lemn, piatra sau pietris si dale din beton. Daca va doriti o gradina rustica, puteti opta doar pentru lemn sau piatra.

Citeste si: 15 modalitati de a decora copacii din gradina

Apa reprezinta un interesant punct de atractie. Prin urmare, nu ezitati sa creati o fantana arteziana, un iaz sau un mini lac. Il puteti imprejmui cu o fasie ingusta din beton sau cu flori.

In cazul in care gradina nu are vegetatie bogata, puteti construi un aranjament din piatra, prevazut cu spatii mici pentru flori.

In galeria foto va punem la dispozitie si alte propuneri care pot servi drept sursa de inspiratie pentru amenajarea gradinii.

Citeste si: 3 idei de a amenaja masa de dining din gradina

Loading...

Comentarii

Newsletter