10 secrete pentru a avea o gradină captivantă

16 iunie 2016 , 3882 afisari

Visul oricărui proprietar de casă pe pământ este să aibă o grădină practică, frumoasă şi relaxantă, care să trezească admiraţia musafirilor şi poate invidia vecinilor.

Citește si: 40 de idei de a maximiza o grădină mică

Însă visul rămâne de multe ori doar un vis din lipsa unor idei îndrăzneţe de amenajare şi a unor repere clare în ceea ce priveşte designul grădinii.

În rândurile următoare, îţi oferim câteva sugestii care te pot ajuta să transformi o grădină banală într-un loc inedit de petrecere a timpului liber.

1. Maschează gardurile interioare, zidurile şi pereţii inestetici cu plante sau flori căţărătoare. Îţi recomandăm trandafirii deoarece sunt foarte frumoşi şi înfloresc pe tot parcursul verii.

Citește si: 6 idei pentru o grădină personalizată

2. Evidenţiază rondurile cu flori cu ajutorul unor borduri atrăgătoare din piatră, pietricele, lemn, cărămidă etc. O altă variantă de a pune în evidenţă câteva straturi cu flori este să construieşti un semi gărduleţ.

Citește si: Cum poţi amenaja o grădină pe un teren în pantă

3. Creează mai multe puncte de atracţie în grădină, cum ar fi: un colţ de relaxare, un mini living, un aranjament tematic etc. De exemplu, poţi crea un punct focal utilizând obiecte reciclate, cum ar fi o bicicletă veche vopsită, pe care să aşezi ghivece sau suporturi cu flori. Acest cadru poate fi completat cu o căsuţă simpatică pentru păsări din scânduri, ca în imaginea de mai jos:

O alternativă şi mai simplă constă în utilizarea unei roţi pe post de suport pentru flori.

Citește si: Cum mențineți un mediu curat și sănătos dacă aveți animale de companie

4. Foloseşte cât mai multe surse de iluminat de exterior (lampe de sol, instalaţii de brad, felinare înalte, beculeţe etc.). Pe timpul nopţii, grădina va părea un loc magic. În plus, corpurile de iluminat pun în evidenţă anumite zone amenajate ale grădinii, cum ar fi foişorul sau piscina.

Citește si: Rocăria, un plus de valoare pe care o poţi aduce grădinii

5. Cultivă florile preferate într-un mod original, cum ar fi în ghivece semi îngropate într-un strat lung de pietricele. Efectul decorativ este incontestabil.

6. Creează un aranjament din pietre de diverse forme şi dimensiuni. Este uşor de realizat şi nu implică investiţii financiare. În plus, va arăta foarte bine pe o suprafaţă întinsă de gazon.

Citește si: Sănătatea de acasă – ierburi aromatice și legume la ghiveci

7. Creează o mini grădină japoneză sau chinezească, mai ales dacă grădina este privată de elemente decorative.

Citește si: Pregăteşte uneltele pentru noul sezon de grădinărit!

8. Optează pentru alei realizate din mai multe tipuri de materiale, cum ar fi dale de piatră, pietricele, cărămidă etc.

9. Delimitează foarte clar diferitele zone ale grădinii: zona de relaxare, zona cu flori, zona cu legume, cea de joacă etc.

Citește si: Ce trebuie să faceţi pentru a avea o grădină evergreen

10. Foloseşte ghivece sau suporturi inedite pentru plante. Vor contribui la estetica grădinii şi vor atrage privirile admiratorilor.

Citește si: 5 plante care purifică aerul din locuință

Am lăsat la urmă un sfat important, şi anume îngrijirea corectă şi constantă a gazonului, florilor şi arbuştilor. De asemenea, evită excesele de orice fel deoarece afectează imaginea plăcută a grădinii. Chiar dacă adaugi elemente decorative interesante, o grădină frumoasă este în primul rând o grădină bine îngrijită.

Citește si: Bunătăți dulci de Crăciun

Sursa foto:

www.pinterest.com

livinator.com

Citește si: Unde găsim brazi de Crăciun în 2016 şi cât costă

allconstructions.com

Loading...

Comentarii

Newsletter