Cum puteti infrumuseta gradina cu iarba decorativa

21 martie 2016 , 3046 afisari

Iarba decorativa este o planta cu o culoare frumoasa si un aspect placut ce poate fi inserata printre florile, tufisurile sau arbustii din curte sau gradina. Pozitionata intr-un mod creativ, acest „accesoriu” natural poate schimba radical imaginea gradinii.

Citește si: 40 de idei de a maximiza o grădină mică

De asemenea, iarba decorativa reprezinta si o modalitate simpla de a anima o gradina saraca in pomi, arbusti si flori. Alegand soiuri cu texturi diferite, puteti obtine contraste puternice interesante.

Datorita inaltimii considerabile la care poate ajunge, iarba decorativa poate fi un bun separator in gradina, mai ales daca restul plantelor si florilor sunt mici. Totodata, tufele de iarba decorativa pot delimita aleile sau pot fi un inlocuitor de gazon, mai ales pentru zonele foarte putin accesate.

Citește si: 6 idei pentru o grădină personalizată

Avand „coroana” bogata, iarba decorativa poate incalzi anumite colturi anoste ale gradinii, cum ar fi zona din jurul piscinei sau poate infrumuseta terasa casei prin plantarea acesteia in ghivece supradimensionate.

O optiune interesanta este  „coada de ponei”, un soi de iarba mexicana, decorativa, de culoare verde crud cu varfurile aurii, pufoase, asemenea coditelor poneilor.

Citește si: Cum poţi amenaja o grădină pe un teren în pantă

 

Comentarii

Newsletter