Când plantezi crinii și cum îi îngrijești

27 martie 2017 , 1510 afisari

Crinii sunt unele dintre cele mai parfumate și frumoase flori ale primăverii. Aceștia arată superb în grădini, cărora le adaugă un plus de culoare și vibrație. Dacă vrei să ai crini frumoși în grădină, ar fi o alegere foarte bună pentru că acești sunt foarte ușor de îngrijit.

Citește si: Cultivarea mentei: ce sa faci corect si ce sa eviti

Când plantezi crinii

Bulbii de crini sunt foarte rezistenți la ger. Înainte să îi plantezi, trebuie să îi depozitezi într-un spațiu aerisit și răcoros. Acesta poate fi subsolul casei sau chiar garajul.

Crinii sunt cei mai fericiți în grădină, dar și poți pune și în ghivece de lut mai mari.

Citește si: 8 plante pe care le poti creste acasa, fara insamantare!

Îi poți planta în perioada de primăvară (martie - aprilie) și chiar toamna până la începutul iernii (septembrie - decembrie). Au nevoie de multă lumină și soare, iar dacă au partea de acestea, ei vor înflori din iunie până în iulie.

Crinii arată cel mai bine grupați câte trei

Fă o gaură în pământ la aproximativ 12 cm și lasă o distanță de plantare între ei de 20 cm. Așează în fiecare gaură câte un bulb cu, având partea ascuțită în sus pentru că de acolo va crește planta. Acoperă cu pământ umed, bine drenat și așteaptă primele semne de viață.

Înainte și după înflorire, trebuie să și tratezi cu îngrășământ (lichid sau hidrosolubil), dacă vrei flori cărnoase și viguroase.

Citește si: Cresterea unui bonsai in locuinta iti poate schimba viata!

Cum îngrijești crinii

Crinii nu au nevoie de foarte multă apă, solul lor trebuie să fie umed, dar apa să nu băltească - apa în exces poate duce la putrezirea bulbbului. Crinii iubesc lumina directă a soarelui, iar pe timpul verii este bine ca aceasta să fie din plin în jurul plantei.

Cum înmulțești crinii

Crinii se înmulțesc prin separarea bulbilor. Poți face acest lucru o dată la trei ani vara și toamna. Fă acest lucru cu mare atenție pentru a nu deteriora bulbul. După separare, este bine să plantezi bulbul imediat. 

Citește si: Cum iti amenajezi o mica gradina in apartament?
Loading...

Comentarii

Newsletter