5 plante de grădină rezistente la soare şi secetă

10 iunie 2016 , 6588 afisari

Chiar dacă ai tendinţa de a cultiva în grădină plantele preferate, trebuie să ai în vedere dacă grădina ta îndeplineşte condiţiile de viaţă ale acestor plante.

Citește si: 40 de idei de a maximiza o grădină mică

De exemplu, dacă grădina este foarte însorită, este indicat să te orientezi către plante rezistente la soare şi sol uscat. Vestea bună este că cele mai multe dintre plantele rezistente la soare şi secetă se întreţin uşor şi au un potenţial ornamental ridicat. În rândurile următoare îţi prezentăm câteva dintre ele.

Floarea de piatră (Portulaca grandiflora) este o plantă cu flori roz, roşii, portocalii, galbene sau albe. Această plantă înfloreşte la sfârşitul lunii mai şi rezistă toată vara. Florile de piatră sunt uşor de crescut şi nu trebuie cultivate în fiecare an. Suprafaţa semănată cu flori de piatră se extinde repede, iar după o primă semănare directă, floarea răsare singură în următorii ani. Floarea de piatră are nevoie de un sol nisipos, sărac şi este nepretenţioasă în ceea ce priveşte condiţiile de mediu. Rezistă bine când este expusă la soare, cât şi la secetă.

Citește si: 6 idei pentru o grădină personalizată

Levănţica este o plantă cu o culoare frumoasă şi un miros deosebit, care înfloreşte de la începutul şi până la mijlocul verii. Levănţica suportă să stea în bătaia soarelui, rezistă bine la secetă şi nu are nevoie de îngrijiri speciale. Această plantă poate fi crescută în ghivece sau direct pe sol, care trebuie să aibă un drenaj bun. Îngrijită corespunzător, levănţica are un puternic efect decorativ. În plus, este un bun aliat în îndepărtarea ţânţarilor, funcţionând ca un aparat anti-ţânţari.

Cârciumăresele (Zinnia elegans) sunt flori înalte, care cresc mult. Reprezintă o alegere foarte bună dacă vrei să ai o grădină colorată deoarece aceste plante înfloresc până toamna târziu. Plantarea se face prin seminţe, direct în grădină, fără a fi necesare neapărat răsadurile. Cârciumăresele sunt renumite pentru faptul că atrag o varietate de fluturi.

Citește si: Cum poţi amenaja o grădină pe un teren în pantă

Iarba grasă (Portulaca Oleracea) este o plantă foarte rezistentă la secetă şi zone însorite. Un alt atu al acestei plante este dat de faptul că necesită îngrijiri minime. Infloreşte pe tot parcursul verii, însă arată bine de la începutul primăverii şi până toamna târziu. Florile pot fi roşii, roz, galbene, albe sau portocalii.

Citește si: Cum mențineți un mediu curat și sănătos dacă aveți animale de companie

Glicina (Wisteria) este un arbust căţărător care trăieşte bine expus cât mai mult la soare. Florile glicinei seamnă puţin cu cele ale salcâmului, dar sunt mai colorate şi mai parfumate. Această plantă este impresionantă prin frumuseţea ei, prin vigoarea cu care creşte şi dimensiunile pe care le atinge. Dacă are condiţii favorabile, într-o singură vară poate creşte şi 4 metri înălţime. Cu ajutorul glicinei se poate umbri o terasă sau oricare alt spaţiu de relaxare în aer liber.

Sursa foto: pixabay.com

Citește si: Rocăria, un plus de valoare pe care o poţi aduce grădinii
Loading...

Comentarii

Newsletter