10 plante care supravieţuiesc chiar şi în cele mai întunecate colţuri

17 mai 2016 , 14771 afisari

Ţi-e teamă că plantele tale de apartament ar putea muri din cauza faptului că nu primesc suficientă lumină? Ei bine, orientează-te către acele plante care iubesc sau tolerează bine zonele umbrite sau întunecoase. Iată 10 dintre ele.

Citește si: 40 de idei de a maximiza o grădină mică

Calathea

Prin patternul plăcut al frunzelor (în diverse culori, precum alb, roz, galben), această plantă este binevenită în orice interior. Calathea iubeste zonele umbrite, iar prea multă lumină directă îi poate face chiar rău.

Citește si: 6 idei pentru o grădină personalizată

Dieffenbachia

Este o specie din zona pădurilor tropicale. Lumina filtrată este cea mai bună pentru această plantă cu aspect spectaculos. Aşadar, foloseşte o perdea ca berieră între plantă şi razele soarelui, în special primăvara şi vara, când planta produce frunze noi.

Citește si: Cum poţi amenaja o grădină pe un teren în pantă

Dragon tree

Este una dintre plantele de interior cel mai uşor de întreţinut. Frunzele ţepoase care cresc în sus şi cu un contur roşu fac ca numele acestei plante să i se potrivească perfect. Însă lumina directă a soarelui le poate deteriora. Prin urmare, ţine această plantă în locuri semiumbrite.

Citește si: Cum mențineți un mediu curat și sănătos dacă aveți animale de companie

Planta păianjen

A devenit populară datorită capacităţii mari de adaptare, dar şi datorită faptului ca este uşor de crescut. Această plantă creşte bine şi împreună cu alte plante. Vă mai spunem că prosperă în lumina indirectă şi rezistă destul de mult atunci când este neglijată.

Citește si: Rocăria, un plus de valoare pe care o poţi aduce grădinii

Philodendronul

O plantă foarte îndrăgită datorită formei şi aspectului lucios al frunzelor. Se cunosc aproximativ 500 de specii de philodendron. Planta poate creşte excesiv în lungime, dar acest lucru poate fi stopat prin ciupirea frunzelor.

Citește si: Sănătatea de acasă – ierburi aromatice și legume la ghiveci

Bromeliads

Nu te aşteptai să găseşti o plantă tropicală în această listă? Această plantă erbacee poate supravieţui la lumină fluorescentă şi se dezvoltă în condiţii de umiditate, cum ar fi băile.

Citește si: Pregăteşte uneltele pentru noul sezon de grădinărit!

Crinul păcii

Dacă uiţi adesea să uzi plantele, atunci ar fi bine să alegi specii care necesită întreţinere minimă, iar crinul păcii se numără printre ele. Planta are nevoie să se usuce între udări, deci udarea va fi mult mai rară.

Citește si: Ce trebuie să faceţi pentru a avea o grădină evergreen

Planta întunericului (Chinese evergreen)

Este una dintre plantele care nu se teme de întuneric, dar şi una dintre cele mai durabile plante de interior. Planta întunericului trăieşte destul de bine în spaţiile întunecoase şi are nevoie să fie fertilizată o dată sau de două ori pe an. Este ideală pentru grădinarii începători.

Citește si: 5 plante care purifică aerul din locuință

Snake plant

Planta şarpe, aşa cum mai este numită, se dezvoltă fără multă lumină şi apă. Se poate spune că este destul de blândă când vine vorba de întreţinerea sa. Mai multă lumină o va ajuta să crească, dar poate tolera şi întunericul. Atenţie la rădăcini deoarece pot putrezi din cauza udării excesive.

Citește si: Bunătăți dulci de Crăciun

Cast iron plant

Această plantă tolerează nu doar zonele întunecoase, dar şi căldura, frigul şi alte condiţii vitrege. Cu toate acestea, are nevoie de răbdare deoarece creşte foarte lent.

Citește si: Unde găsim brazi de Crăciun în 2016 şi cât costă

Sursa foto: www.housebeautiful.co.uk

Loading...

Comentarii

Newsletter