Ştiaţi că există căpşuni cu gust de ananas?

09 septembrie 2016 , 1265 afisari

Pineberry este un cuvânt nou pentru mulţi dintre noi şi cunoscut probabil doar de cei pasionaţi de noutăţi în materie de delicatesuri.

Citește si: 40 de idei de a maximiza o grădină mică

Pineberries sunt fructe albe şi arată ca nişte căpşuni cu gust şi aromă de anans. Numele de pineberries vine de la combinaţia pineapple (ananas) şi strawberry (căpşune).

Pineberry s-a obţinut din hibrizi de căpşuni originale. „Părinţii” acestui fruct sunt Fragaria chiloensis, originară din America de Sud, şi Fragaria virginiana, originară din America de Nord.

O pineberry este mai mică decât o căpşună obişnuită, măsurând între 15 şi 23 de mm. Atunci când e coaptă, pineberry este complet albă şi cu „seminţe” roşii. Miezul fructului are diferite nuanţe, de la alb şi până la portocaliu.

Citește si: 6 idei pentru o grădină personalizată

Deşi sunt rezistente la boli, pineberries nu aduc foarte mult profit deoarece au dimensiuni mici şi se cultivă la scară mică. Aceste fructe sunt disponibile primăvara şi vara. Înmulţirea nu se face prin seminţe deoarece nu moştenesc planta mamă. Se pot cumpăra însă răsaduri din Anglia şi Franţa.

Prima cultivare în scop comercial a avut loc în 2010, în Belgia şi Olanda. În Statele Unite a fost comercializată pentru prima dată în 2012. Pineberry este disponibilă în restaurante şi diverse pieţe din Europa şi Dubai.

Citește si: Cum poţi amenaja o grădină pe un teren în pantă

Un kilogram de pineberries costă aproximativ 80 de lei.

Sursa foto:

https://en.wikipedia.org

Citește si: Cum mențineți un mediu curat și sănătos dacă aveți animale de companie

www.fast-growing-trees.com

Loading...

Comentarii

Newsletter