DIY: Culcuș pentru prietenii blănoși

14 noiembrie 2016 , 1534 afisari

Dacă animăluțul tău de companie are nevoie de un culcuș nou, ce ai zice să îi confecționezi chiar tu unul în loc să îl cumperi? Nu este greu, nu ai nevoie să cumperi foarte multe materiale, iar la final, satisfacția va fi mai mare. 

Citește si: Cultivarea mentei: ce sa faci corect si ce sa eviti

Hai să vedem împreună cum poți face singur, pas cu pas, un culcuș pentru prietenul tâu blănos, indiferent că acesta latră sau miaună.

Materiale necesare

un hanorac vechi, neapărat cu mâneci lungi, spălat în prealabil
o pernă veche potrivită ca mărime pentru cel care se va odihni pe ea
puțină vatelină moale
ac, ață și foarfecă
eventual o altă bucată de material, mai mică pentru a delimita marginea culcușului

Citește si: 8 plante pe care le poti creste acasa, fara insamantare!

Cum procedezi 

Pasul unu: coase hanoracul precum în imagine, de la stânga la dreapta. Ai grijă să incluzi și partea dintre gât și mâneci, astfel încât să obții la final un tunel.

Pasul doi: umple cu vatelină tunelul astfel format. Ai grijă cât de multă pui. Dacă vei pune prea multă, atunci marginea respectivă riscă să fie prea rigidă și imposibil de utilizat. Dacă vei pune prea puțină, atunci marginea va fi prea moale. 

Citește si: Când plantezi crinii și cum îi îngrijești

Pasul trei: introdu perna în golul rămas. Practic perna va umple partea de hanorac care acoperă burta. Ea va fi salteaua pe care se va odihni animalul. Și aici trebuie să ai grijă la proporții: perna pe care o vei folosi nu trebuie să fie nici prea umflată, dar nici prea lăsată. 

Pasul patru: coase partea de jos a hanoracului pentru a te asigura că perna nu iese. Apoi coase mânecile între ele. Eventual, poți adăuga o altă bucată de material care va marca fața culcușului.

Citește si: Tot ce trebuie să știi despre plantarea bulbilor de begonie

Culcușul este gata! Invită-ți cățelul sau pisica să îl testeze și vezi dacă mai are nevoie de îmbunătățiri - poate ai pus prea multă sau prea puțină vatelină, poate cusăturile nu sunt destul de rezistente. 

Suntem siguri că prietenul blănos o să se bucure de noul lui loc pentru dormit și relaxare, mai ales dacă îi vei face cunoștință cu acest loc din momentul în care l-ai adus în casă. Este important să știe de la început unde este locul lui în casă!

Foto: micasarevista.com

Citește si: Ce plantezi in martie ca sa infloreasca la vara

 

Loading...

Comentarii

Newsletter