Idei si solutii de amenajare pentru gradini mici. Partea I

24 februarie 2016 , 2868 afisari

Gradinile si curtile urbane reprezinta adevarate provocari pentru arhitecti si peisagisti. Acestia se confrunta de cele mai multe ori cu suprafete mici, dar care trebuie amenajate in asa fel incat sa fie atragatoare, confortabile si relaxante.

Citește si: test - nu umbla, nu sterge

In acest articol va prezentam o mica gradina urbana proiectata si amenajata de John Davies, care a fost unul dintre primii studenti de la London College Garden Design. Davies a castigat Best Up si Coming Designer la premiile SGD pentru 2015.

Proiectul consta intr-o colectie de gradini si curti de la sase case noi din Hampstead, Londra, iar gradina din imagini reprezinta una dintre ele.

 

Citește si: Idei si solutii de amenajare pentru gradini mici. Partea a IV-a

Aceasta gradina ne demonstreaza ca in spatii mici se pot face adevarate minuni. Amenajarea se inscrie in stilul contemporan si se remarca prin imbinarea creativa a materialelor reci cu cele calde: beton, piatra si lemn. Panourile inalte din lemn asigura intimitate, iar pomii inalti joaca acelasi rol de protectie.

Din punct de vedere peisagistic, s-a optat pentru plante voluminoase, cu frunte mari, pentru un efect decorativ puternic.

In incheiere, mentionam si mica fantana arteziana, prin care este introdus in peisaj inca un element important, si anume apa.

Citește si: Terasa cocheta amanajata in stil eclectic

Citește si: Cum poti amenaja o gradina in stil englezesc

 

Sursa foto: http://landformconsultants.co.uk

 

http://johndavieslandscape.co.uk

 

 

 

Loading...

Comentarii

Newsletter