Idei si solutii de amenajare pentru gradini mici. Partea a II-a

25 februarie 2016 , 2443 afisari

Gradinile si curtile urbane reprezinta adevarate provocari pentru arhitecti si peisagisti. De cele mai multe ori, acestia se confrunta cu suprafete mici, pe care trebuie sa le tranforme in spatii cat mai atragatoare si relaxante.

Citește si: test - nu umbla, nu sterge

In acest articol va prezentam o gradina mica de familie din sudul Londrei. Proiectul de amenajare poarta semnatura designerului Robert Myers. Dupa cum se poate remarca si din imagini, suprafata gradinii este foarte mica, insa printr-un concept de amenajare ingenios a fost transformata intr-un loc sic de relaxare.

La fel ca in gradina prezentata in articolul anterior, exista si aici o asociere reusita a celor trei materiale clasice: lemn, piatra si beton. Ceea ce ofera distinctie gradinii este modul in care sunt combinate (dale de piatra si lamele din lemn).

Citește si: Idei si solutii de amenajare pentru gradini mici. Partea a IV-a

Avand in vedere inaltimea gardurilor, au fost necesare mai putine plante cataratoare pentru a se obtine intimitate. In schimb, s-au ales mai multe tipuri de flori, unele dintre ele plantate in vase mari din beton.

Citește si: Terasa cocheta amanajata in stil eclectic

Citește si: Cum poti amenaja o gradina in stil englezesc

In incheiere, mentionam inca doua aspecte inedite ale acestei gradini: sursa de apa si spatiul de joaca pentru copii (o cariera de nisip ascunsa).

Sursa foto: http://landformconsultants.co.uk

 

Comentarii

Newsletter