Gradina urbana amenajata pe o suprafata generoasa

21 iunie 2016 , 2670 afisari

Ne-am obisnuit cu ideea ca gradinile urbane sunt mici, iar amenajarea lor este realizata dupa restrictiile impuse de spatiu.

Citește si: 10 grădini mici cu design modern

Iata un exemplu de gradina urbana spatioasa, care, desi este amenajata in spatele unei cladiri, dispune de o suprafata generoasa. Astfel, pe langa plantele mici si la ghiveci, in aceasta gradina intalnim mai multe specii de copaci, cum ar fi maslini maturi si mesteceni.

Acestia au fost cultivati de-a lungul gradinii, asigurand proprietarilor intimitatea necesara. Diversitatea nu se reduce doar la plante si flori, ci si la elementele de design ale gradinii. De exemplu, s-a optat pentru mai multe tipuri de alei: piatra, beton, alei intrerupte. De asemenea, exista si suprafete acoperite cu panouri din lemn, care ofera un look natural.

Aceasta gradina are foarte multe atuuri: ocupa o suprafata mare, dispune de o terasa si o suprafata acoperita cu gazon, are zone umbrite, ideale pentru relaxare in dupa-amiezile fierbinti de vara. In plus, iluminatul inteligent creeaza o atmosfera de vis pe timpul noptii.

Citește si: Peisaj montan în mijlocul oraşului

Gradina se afla in Old Brompton, Londra, si a fost amenajata de designerul Darryl Osada.

Citește si: Mușchi vegetali, pentru amenajari frumoase și sănătoase

Citește si: 20 de jardiniere colorate pentru balcon. Te vor cuceri

Citește si: 15 modele de arcade care-ţi pot face grădina mai frumoasă

Sursa foto: landformconsultants.co.uk

 

Loading...

Comentarii