10 grădini mici cu design modern

26 aprilie 2017 , 8216 afisari

Majoritatea caselor urbane beneficiază de grădini cu suprafeţe mici, care necesită multă pricepere în amenajare pentru a putea fi utilizat eficient fiecare colţişor.

Citește si: O grădină superbă cu pavilion şi jacuzzi

Există anumite reguli de amenajare a spaţiilori mici care te pot ajuta să obţii o grădină frumoasă şi practică în acelaşi timp. Designerii şi peisagiştii oferă multe ponturi de amenajare a grădinilor urbane cu suprafeţe minuscule.

Realizarea conceptului de design reprezintă o etapă-cheie deoarece o amenajare realizată după un proiect greşit se dovedeşte a fi uneori mai greu de remediat. Stilul de amenajare este, de asemenea, foarte important. Se pare că stilul modern, minimalist şi futurist sunt cele mai recomandate pentru grădinile mici.

Peisagiştii pun un accent puternic pe designul geometric şi regula simetriilor. De exemplu, plantele şi florile cultivate după aceste coordonate oferă grădinii un aspect organizat, ordonat şi modern.

Citește si: În Constanţa: o casă cu două curţi foarte bine amenajate

Acest tip de dispunere a vegetaţiei poate creea senzaţia de decor simplist, însă acest aspect poate fi eliminat prin îmbinarea mai multor tipuri de arbuşti, plante şi flori, cu forme şi dimensiuni diferite. Astfel, acestea vor oferi grădinii un look sofisticat, uneori chiar şi un aer exotic.

Citește si: În Paris, oricine poate crea grădini urbane

Deşi există anumite materiale care sunt asociate mai mult cu stilul modern, cum ar fi betonul sau piatra, practic, orice material poate fi introdus într-o grădină modernă. De exemplu, pot fi contruite garduri interioare, alei şi borduri din lemn care să ofere un aspect foarte modern unei grădini urbane, ca în imaginea de mai jos:

Elementele de decor sunt “piesele” care completează designul modern al grădinii: o cascadă de apă cu design modern (în locul unei fântâni arteziene clasice), ghivece supradimensionate, mobilier de relaxare cu design futurist etc.

Citește si: Idei frumoase pentru curţi mici

Sursa foto:

http://www.canvasfactory.com

www.pinterest.com

Citește si: 8 modalităţi de a crea o grădină romantică

http://arminwinkler.blogspot.ro

Loading...

Comentarii

Newsletter