Idei si solutii de amenajare pentru gradini mici. Partea a III-a

26 februarie 2016 , 1976 afisari

Gradinile si curtile urbane reprezinta adevarate provocari pentru arhitecti si peisagisti. De cele mai multe ori, acestia se confrunta cu suprafete mici, pe care trebuie sa le tranforme in spatii  cat mai atragatoare si relaxante.

Citește si: test - nu umbla, nu sterge

Din fericire, exista numeroase proiecte de succes care ne confirma ca se poate amenaja o gradina superba pe o suprafata restransa. De exemplu, aceasta gradina nu doar ca este mica, dar a fost amenajata pe un teren cu forma neregulata si denivelari.

Construirea cailor de acces a implicat solutii creative si practice, cum ar fi treptele din otel personalizate care conduc catre zona cu plante cultivate. Aceasta treapta se continua cu o mica alee din dale mari realizate tot din metal.

Cultivarea pomilor si florilor s-a realizat dupa niste criterii precise, tinand cont in primul rand de tipul suprafetei. De exemplu, plantele de talie mica au fost cultivate pe suprafetele inguste, iar cele cu frunzis bogat se regasesc in zonele marginale, pentru a-i scuti pe proprietari de privirile curioase ale vecinilor.

Citește si: Idei si solutii de amenajare pentru gradini mici. Partea a IV-a

Aceasta gradina mica si simpatica se afla in Kensington, London si a fost amenajata de designerul Sarah Price.

Citește si: Terasa cocheta amanajata in stil eclectic

Citește si: Cum poti amenaja o gradina in stil englezesc

Sursa foto: http://landformconsultants.co.uk

 

 

Loading...

Comentarii

Newsletter