Glicina, o floare spectaculoasa

14 mai 2014 , 5063 afisari

Glicina este o planta cataratoare spectaculoasa, care impresioneaza in fiecare an prin frumusetea florilor sale grupate in ciorchini, adesea in nuante deschise de mov si albastru. Intalnim insa si glicina cu flori albe sau roz, la fel de incantatoare pe finalul primaverii, atunci cand aceasta planta viguroasa isi face simtita prezenta in gradini.

Glicina, sau Wisteria, se poate inalta pana la 20 de metri deasupra solului si se poate intinde pe o suprafata de 10-20 de metri latime. Prin urmare, ar trebui plantata intr-un loc suficient de spatios, care sa-i permita sa se intinda in voie, bucurandu-se de soare.

Ofera-i glicinei suficienta lumina pentru frunze si flori, dar asigura-te ca primeste constant apa la radacina. Daca e nevoie, uda planta in fiecare seara, in lunile de primavara-vara.

Fiind o planta cataratoare, glicina este ideala pentru a forma bolte umbroase, incarcate de flori. In acest scop, trebuie sa ii asiguri un suport destul de rezistent, pentru a o sustine. Poti opta pentru pergole din lemn, dar cele din fier vor fi mult mai eficiente, mai ales daca ne gandim ca planta poate ajunge sa cantareasca si cateva tone. De aceea, este bine daca plantezi glicina in vecinatatea unor copaci sau a unor pereti, pe care planta ii va acoperi cu florile sale, formand bolte fermecatoare.

In Orientul Indepartat, de unde este originara, glicina este una dintre cele mai admirate flori. In Japonia exista chiar o sarbatoare dedicata acestei plante, pe care peisagistii o folosesc pentru a realiza tunele ireal de frumoase.  

Loading...

Comentarii

Newsletter