Despre Arborele Printesei

07 august 2009 , 1038 afisari

Intr-o calatorie in Oltenia, am descoperit acest copac cu flori deosebit de frumoase si parfumate. Am aflat ca se numeste Arborele Printesei. Mi-ar face mare placere sa stiu de unde pot procura o astfel de planta.

Arborele de care vorbiti se numeste Paulownia tomentosa si este intr-adevar spectaculos atunci cand infloreste.

Infloreste incepand din aprilie si pana in iunie, cu toate ca florile se formeaza inca din toamna, fiind mari, tubuloase, liliachii, grupate mai multe la un loc si cu un parfum placut.

Fructele sunt ca niste capsule care raman o perioada indelungata pe arbore. Se poate inmulti prin seminte, prin butasi de radacina sau prin drajoni. Are puterea de a se adapta cu usurinta unor conditii variate de mediu, putand creste pe cele mai multe tipuri de sol.

Spre deosebire de zona de origine, la noi are o viata mai scurta, fiind sensibila la ger si ingheturi timpurii. Sunt totusi de evitat solurile grele, care sunt uscate sau calcaroase.

In ceea ce priveste procurarea acestuia, se pot folosi metodele de inmultire de mai sus sau se poate merge la o pepiniera, unde se pot gasi usor exemplare care sa aiba peste 3-4 m.

Comentarii

Newsletter