Alyssum, o prezenta placuta in gradina

29 aprilie 2014 , 3435 afisari

Ca multe alte flori, Alyssum este cunoscuta mai mult dupa aspect decat dupa denumire. Chiar daca am fi tentati sa spunem ca nu cunoastem aceasta planta, o singura fotografie cu florile sale mici ne va convinge ca am vazut-o in multe gradini si parcuri.

Intalnim peste tot florile Alyssum deoarece sunt delicate si usor de cultivat in gradini, pe marginea aleilor si chiar in ghivece.

Desi nu creste mai mult de 20-30 de centimetri in inaltime, Alyssum atrage atentia prin aspectul ei bogat si prin florile sale mici, grupate in buchete albe, galbene, violet, mov sau roz.

Fiind o planta de talie mica, Alyssum este ideala pentru a completa straturile de flori sau pentru a margini aleile din curte. In plus, frunzele si florile sale sunt comestibile, astfel ca le poti folosi pentru a varia compozitia salatelor.

Exista, in intreaga lume, circa 150 specii de Alyssum. Unele sunt anuale, altele bianuale si perene, unele sunt mici, iar altele mai inalte si au forma unor tufe. Toate sunt insa la fel de frumoase si sensibile, suportand greu inghetul, dar tolerand destul de bine insectele.

Daca te hotarasti sa aduci cateva flori Alyssum in gradina, alege un loc insorit si un sol bine drenat. In rest, protejeaza-le in lunile reci si bucura-te, in lunile calde, de prezenta lor plina de culoare.  

Loading...

Comentarii

Newsletter