20 de terase fascinante in stil mediteraneean

19 aprilie 2016 , 2643 afisari

Denumit si stilul spaniol modern, stilul mediteraneean  este originar din zona de nord a Mediteranei si se regaseste cu precadere in tari precum Spania, Italia si Grecia.

Citește si: 10 grădini mici cu design modern

Datorita atmosferei degajate pe care o creeaza, stilul mediteraneean se foloseste tot mai mult la amenajarea teraselor, unde se pune un accent pronuntat pe materiale naturale si elemente inspirate din natura. In ceea ce priveste culorile, sunt prioritare cele solare (oranj, galben) si marine (albastru, crem, bej), combinate cu un alb stralucitor, ce se regaseste de obicei la nivelul peretilor.  

Finisajele naturale sunt responsabile de aspectul primitor al teraselor de inspiratie mediteraneeana. Peretii de piatra si pardoselile acoperite cu placi ceramice sau marmura transmit stabilitate, siguranta si ofera o nota rustica. Culorile folosite pentru pardoseala sunt cele de pamant si teracota, iar texturile sunt brute si necizelate.

Acoperiti cu piatra, placi ceramice, mozaic sau straturi de vopsea aplicate manual, peretii se subscriu aerului relaxat si natural al acestui stilul.

Citește si: Peisaj montan în mijlocul oraşului

Mobilierul de sedere este confortabil, in ton cu atmosfera relaxata, specifica acestui stil, si poate fi oricand suplinit de un hamac sau un sezlong. Uneori, mobilierul are o tenta de vechi.

Citește si: Mușchi vegetali, pentru amenajari frumoase și sănătoase

Daca ti-am trezit curiozitatea, acceseaza galeria foto, unde vei gasi o colectie bogata cu terase amenajate in stil mediteraneean.

Sursa foto:

Citește si: 20 de jardiniere colorate pentru balcon. Te vor cuceri

Facebook

www.pinterest.com

 

Citește si: 15 modele de arcade care-ţi pot face grădina mai frumoasă
Loading...

Comentarii

Newsletter