20 de terase fascinante amenajate pe acoperis

04 februarie 2016 , 2158 afisari

In marile aglomerari urbane, un loc de relaxare este mai mult decat binevenit. Aceasta nevoie a condus la exploatarea tuturor spatiilor posibile, cum ar fi acoperisurile cladirilor inalte.

De altfel, terasele pe acoperis s-au dovedit a fi pe cat de frumoase, pe atat de functionale. Pentru asta, trebuie sa fie amenajate inteligent si sa corespunda cu dorintele utilizatorilor. De exemplu, pentru unele familii, terasa reprezinta un loc de socializare si distractie cu prietenii.

Dimpotriva, pentru alte persoane, terasa este locul ideal pentru relaxare si meditatie.

Avand in vedere aceste aspecte, terasele sunt amenajate foarte diferit: cu semineu, living si dining room sau cu mini gradina si piese de mobilier de relaxare. Daca plantele sunt bine alese, terasa poate fi transformata intr-un excelent spatiu de relaxare.

In ceea ce priveste amenajarea propriu-zisa a terasei, este indicat sa se tina cont de doua aspecte importante. In primul rand, trebuie asigurata protectia de ochii indiscreti. O solutie o reprezinta plantele inalte in ghivece mari. Pe langa faptul ca ofera intimitate, plantele inalte le protejeaza pe cele mici de soare si vant.

Apoi, fiecare terasa trebuie sa dispuna de un loc pentru masa si scaune sau banci/pat/fotolii pentru relaxare. Odata ce ati stabilit aceste lucruri, spatiul de relaxare este gata.

Daca locuiti in mijlocul naturii, o terasa pe acoperis va permite sa va bucurati de peisaje, iar daca locuiti intr-un oras mare, puteti admira luminile frumoase in timpul noptii.

 

 

Sursa foto: www.architectureartdesigns.com

 

Loading...

Comentarii

Newsletter