15 modele de arcade care-ţi pot face grădina mai frumoasă

22 iulie 2016 , 4956 afisari

Există concepţia greşită că o grădină frumoasă nu poate fi obţinută decât investind mulţi bani. În realitate, e nevoie mai mult de implicare, imaginaţie şi originalitate pentru a o transforma într-un loc de relaxare captivant.

Citește si: 10 grădini mici cu design modern

Important e să alegi corect elementele decorative şi să ştii cum să le pui în valoare. Deşi plantele joacă un rol crucial în amenajarea unei grădini, elementele de decor sunt cele care, de regulă, scot acest spaţiu din anonimat.

Dacă vrei să faci un update în grădină în această perioadă, îţi propunem să construieşti o arcadă. Acest element arhitectural are roluri practice bine definite, şi anume de delimitare a două zone sau de suport pentru plantele căţărătoare. În plus, o arcadă cu design creativ poate schimba semnificativ imaginea grădinii.

O arcadă poate fi aleasă în funcţie de stilul de amenajare al grădinii (romantică, minimalistă, vintage etc.) sau în funcţie de materialul din care e realizată (lemn, metal, materiale reciclate). Desigur, modelele clasice disponibile în magazine sunt atrăgătoare, însă o arcadă handmade îţi permite să îţi pui amprenta personală.

Citește si: Peisaj montan în mijlocul oraşului

Cosmetizarea grădinii cu ajutorul elementelor decorative îţi poate aduce mai multe avantaje decât îţi imaginezi. De exemplu, o grădină superbă poate creşte preţul unei proprietăţi. Însă până atunci trebuie să reţii un lucru: intrarea în curte sau grădină face o primă impresie, aşadar, cu cât grădina este mai frumos decorată cu atât vei face o impresie mai bună.

Pentru a-ţi oferi o sursă de inspiraţie utilă am adunat o colecţie de imagini cu arcade interesante, care pot înfrumuseţa orice grădină.

Citește si: Mușchi vegetali, pentru amenajari frumoase și sănătoase

Citește si: 20 de jardiniere colorate pentru balcon. Te vor cuceri

Pentru următoarele modele accesează galeria foto.

Sursa foto:

www.architectureartdesigns.com

Citește si: 8 modalităţi de a crea o grădină romantică

www.pinterest.com

 

Loading...

Comentarii

Newsletter