Practic

Vrei sa schimbi rapid fata locuintei tale? Redecorarea este mai simpla ca niciodata daca tii cont de aceste sfaturi

Din cand in cand mai simtim nevoia de o schimbare, astfel incat sa alungam monotonia care inevitabil se instaleaza. Ne petrecem o buna parte din timp acasa, iar pentru ca noi sa ne simtim mereu in largul nostru este bine sa mai facem cate o schimbare de decor. Stai linistit, nu te vom pune sa reamenajezi complet intreaga locuinta. Sunt insa cateva lucruri pe care le poti face atunci cand vrei sa schimbi rapid fata locuintei tale.

Multi, atunci cand aud de reamenajarea unei camere ori a intregii locuinte, isi lasa gandul sa zboare spre zile intregi de munca, multa mizerie si batai de cap. Lucrurile nu stau insa chiar asa – unele schimbari mici, la care cel mai probabil nu te-ai gandit, pot sa faca adevarate minuni atunci cand vrem sa aducem un aer proaspat.

Un prim lucru pe care il putem face pentru a schimba aerul care predomina in locuinta noastra este regandirea surselor de lumina. Spatiul in care locuim poate fi schimbat radical cu ajutorul lor, asadar merita sa nu neglijam acest aspect. Este bine sa nu ai asigurata doar o iluminare principala / centrala, ci sa iti indrepti atentia si catre iluminarea secundara, aceasta fiind folosita in special atunci cand ne dorim sa evidentiem anumite zone ori cand avem nevoie de mai multa lumina intr-un anumit punct al incaperii.

Crearea unui punct de interes ori schimbarea celui actual va putea de asemenea sa aduca ceva nou locuintei si sa alunge din monotonie. Aici poate fi vorba de un semineu, un tablou, o fereastra sau chiar un covor mai special pe care sa il punem pe perete. Limita este doar imaginatia noastra.

O alta modalitate foarte simpla, ieftina si eficienta de a schimba atmosfera care predomina intr-o camera este folosirea tapetului. In oferta magazinelor de profil din Romania ne putem bucura de diversitate, asadar este imposibil sa ducem lipsa de variante in ceea ce priveste alegerea unor tapete care sa se potriveasca stilului nostru. Nici nu trebuie sa aplici tapetul pe toti peretii, ci te poti concentra doar pe unul singur, pe care sa il transformi intr-un punct de interes.

Noi perdele si draperii, un nou covor (care sa vina in alte culori, modele si texturi decat cel vechi) si chiar integrarea unor perne colorate in peisaj ne pot ajuta de asemenea sa schimbam rapid fata locuintei in care locuim.

 

Related posts

6 moduri de a profita la maximum de o motocoasă 

Adina Meyers

5 sfaturi pentru renovarea reușită a podului

Adina Meyers

Cum alegi plasa pentru terenul de fotbal?

Adina Meyers