Amenajari Interioare

Vrei sa scapi de cabluri? Iata cum alegi boxele bluetooth / wireless astfel incat sa ofere o calitate superioara a sunetului

Boxele bluetooth au inceput sa fie din ce in ce mai cautate in ultimii ani, mai ales ca numarul de modele lansate a crescut constant, iar preturile nu mai sunt deloc unele de speriat.

Avantajele achizitionarii acestor dispozitive sunt nenumarate, insa cel mai probabil majoritatea le aleg datorita esteticii – pe scurt, boxele bluetooth ne ajuta sa scapam de cabluri. Acest lucru se intampla fara a ne determina sa facem vreun compromis in ceea ce priveste calitatea sunetului redat.

Trebuie spus chiar de la inceput ca boxele bluetooth nu se adreseaza doar amatorilor de muzica buna, ci chiar si celor care adora sa se uite la filme si seriale sau pur si simplu doresc sa se bucure de o calitate buna a sunetului atunci cand urmaresc canalele TV si emisiunile preferate. Indiferent de cat de performant este televizorul tau, acesta cu siguranta nu dispune de un sistem audio suficient de potent, mai ales daca iti doresti sa ai parte de o experienta cinematografica completa.

In continuare iti vom spune cum sa alegi boxele bluetooth / wireless astfel incat acestea sa ofere o calitate superioara a sunetului. Incepem direct prin a preciza ca un prim pas in alegerea pe care tu trebuie sa o faci este sa te hotarasti asupra conectivitatii. La acest capitol boxele pot fi cu conectivitate bluetooth sau wireless.

Boxele care dispun de conectivitate bluetooth de tip 3.0 sau versiunile ulterioare au reusit sa faca saltul la un canal de date de 24 Mbps, astfel incat sa avem parte de o redare a sunetelor cu fidelitate ridicata si rata de esantionare mare. Cu toate acestea, chiar daca tehnologia a avansat destul de mult, exista o compresie digitala care o sa scada putin din calitatea sunetului.

Conexiunile wireless precum Wi-Fi Direct sau AirPlay reprezinta optiunea de luat in considerare, deoarece ele au o latime de banda mare si nu fac niciun fel de compresie a sunetului, astfel incat calitatea acestuia sa fie una foarte buna. Singura problema a acestora este pretul mai ridicat pe care il au.

Un alt aspect pe care noi trebuie sa il avem in vedere atunci cand alegem boxele portabile este autonomia. Cele mai multe modele dispun de un acumulator Li-Ion a carui capacitate variaza destul de mult, putand ajunge chiar si pana la 10.000 mAh sau peste. Autonomia in unele cazuri tinde sa ajunga la 24 de ore sau chiar mai mult de redare audio continua.

Prezenta unei aplicatii pentru telefonul mobil poate reprezenta de asemenea un criteriu de departajare deoarece ne va ajuta sa avem un control mult mai bun asupra boxelor.

Related posts

Cum sa alegi covorul potrivit pentru fiecare camera

Adina Meyers

Cum să alegi mobila pentru living în funcție de stilul tău

Adina Meyers

De ce și cum se schimbă întrerupătoarele vechi cu întrerupătoare touch

Adina Meyers