Home

Vrei o locuinta confortabila? Afla cu ce sa fixezi placile termoizolante!

Daca te gandesti sa-ti construiesti sau sa iti renovezi locuinta trebuie sa stii ca termoizolarea acesteia este foarte importanta, asigurandu-ti un grad crescut de confort atat in perioada rece, cat si in perioada calda a anului. In plus, pe langa evitarea neplacerilor cauzate de variatiile de temperatura, hidroizolarea te ajuta sa faci economii considerabile.

Nu uita insa ca doar o lucrare de calitate iti poate aduce beneficii pe termen lung. Tocmai din acest motiv, specialistii Sika iti recomanda sa optezi pentru un adeziv performant pentru montarea placilor termoizolante si a celor de gips-carton. In acest sens, una dintre cele mai eficiente solutii existente pe piata este SikaBond FoamFix, o spuma adeziva pe baza de poliuretan.

Aceasta are un timp de intarire rapid si o capacitate de expandare scazuta, fiind folosita pentru lipirea placilor de termoizolatie si a placilor din gips-carton pe o varietate de straturi suport, de la beton, substraturi bituminoase sau zidarie, la lemn, placi de gips, metal sau PVC. Asadar, produsul are o aplicabilitate larga, putand fi folosit indiferent de tipul de proiect pe care il ai in plan.

Mai mult, solutia recomandata de specialistii Sika dispune de o rezistenta foarte buna la rupere si se poate folosi atat in interiorul, cat si in exteriorul locuintei, fiind compatibila cu placi de gips sau termoizolatie precum sunt cele din polistiren extrudat sau expandat, poliuretan, vata minerata sau placile de izolatie din pluta.

In plus, SikaBond FoamFix este recomandat atat pentru fixari verticale, cat si orizontale si este extrem de rapid si usor de folosit, aplicandu-se cu ajutorul pistolului de dozare Sika Boom- Dispenser.

Pentru a obtine rezultate de cea mai buna calitate, atentie insa la pregatirea prealabila a stratului suport, inainte de aplicare acesta trebuind sa fie foarte bine nivelat, curatat si uscat. De asemenea, vopseaua, laptele de ciment, particulele de praf, particulele friabile sau uleiurile trebuie indepartate si temperatura stratului suport trebuie sa fie cuprinsa intre +5ºC si +30ºC.

Mai multe detalii despre SikaBond FoamFix, dar si despre alte produse Sika poti gasi pe www.sika.ro, cat si in retelele DIY partenere: Ambient, Artsani, Bricostore/Brico Depot, Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin si Mr. Bricolage.

 

 

 

Related posts

Igienizează și protejează cu covorașele profesionale dezinfectante!

Adina Meyers

Veste bună pentru turiști! Se ieftinesc vacanțele de pe litoralul românesc

Adina Meyers

De ce să adaugi o extra-securitate ferestrelor tale?

Adina Meyers