Home

Vopseaua epoxidică, un finisaj modern şi flexibil

 

Podelele epoxidice sau din răşină, odinioară retrogradate la garaj, se îndreaptă acum spre interior. Având multe caracteristici atractive – cum ar fi aspectul estetic modern –, aceste pardoseli glam au dominat designul interior în 2016. Spaţiile luminoase şi primitoare rezultate sunt dovada că epoxidul îşi joacă bine rolul.

 

Podelele epoxidice, care sunt considerabil mai durabile decât vopselele, invită beneficiarii să se joace cu nuanţe îndrăzneţe, care nu se întâlnesc în mod tradiţional la nivelul solului. Această umbră uluitoare injectează flerul modern în spaţii care, altfel, sunt pline de vibraţii anoste.
Vopselele epoxidice sunt disponibile într-o gamă de finisaje care variază de la mat până la lucios. Profitaţi de lumina naturală a soarelui şi luaţi în considerare un finisaj uşor, cu multă strălucire, pentru a maximiza reflexia – acesta este un truc uşor de a lumina spaţiile întunecate.

 

Avantaje şi dezavantaje
Deoarece nu absorb apa, pardoselile epoxidice sunt ideale pentru bucătării şi băi, unde suprafeţele sunt adesea ude.

Puţine opţiuni de pardoseală se ridică la nivelul de rezistenţă al răşinilor epoxidice, acestea din urmă fiind folosite la începuturile lor în amenajarea garajelor. Epoxidul este recomandat în special pentru spaţii rezidenţiale şi comerciale, unde traficul intens poate deteriora iremediabil acoperirea de la nivelul solului.

Răşinile epoxidice prezintă proprietăţi hipoalergenice, fiind mai igienice decât multe alte finisaje existente.  

Dezavantajul răşinii epoxidice constă în efortul de pregătire a pardoselii existente. Mai exact, acest finisaj necesită o suprafaţă perfect dreaptă, obţinută prin turnarea unei şape autonivelante. Înainte de a aplica vopseaua epoxidică, trebuie să fiţi siguri că podeaua din beton este curată şi lipsită de grăsimi, ulei sau solvenţi. De asemenea, în cazul existenţei anumitor fisuri, acestea trebuie remediate. Vestea bună este că, odată cu avansarea metodelor de fabricare şi aplicare, proprietarii de locuinţe le pot folosi relativ uşor, cu ajutorul unor unelte manuale şi într-un timp minim.

 

Cum se aplică?

În afară de pregătirea extinsă a betonului, aplicarea răşinii epoxidice este un proces consumator de timp. De asemenea, durează mai multe zile ca să se usuce în mod corespunzător. În plus, primul strat de epoxid trebuie să se usuce complet înainte de adăugarea următoarelor straturi.

Atenţie! Pardoseala epoxidică trebuie instalată exact conform indicaţiilor. Dacă operaţiunea nu este făcută în mod corespunzător, respectiva podea nu va avea o viaţă atât de lungă cât ar trebui. Ultimul strat transparent, ce oferă rezistenţă materialului, trebuie aplicat numai în condiţii de umiditate scăzută – umiditatea ridicată poate afecta durabilitatea finisajului.

 

 

Related posts

5 proiecte simple pentru locuinte cochete

Adina Meyers

Românii NU vor să locuiască în casele cumpărate

Adina Meyers

Cum se alege caloriferul

Adina Meyers