Amenajari Interioare

Vimar By-Me: Casa Inteligenta in 2016, confort si economie

Casa inteligenta By-Me Vimar in 2016, concept cunoscut si ca sistem de automatizare a casei, vine in ajutorul tau si al familiei tale cu o serie de facilitati care te ajuta sa economisesti energie si bani si, totodata, sa te bucuri de mai mult confort acasa.

Cu totii ne dorim sa fim intampinati cand ajungem acasa de un “Bine ai venit” calduros pe timpul iernii, muzica preferata sa se auda in surdina, iar temperatura camerei sa fie ajustata exact asa cum ne-ar placea. Cele descrise par a fi un vis, nu?

Ei bine, nu este doar un vis, ci e realitatea. Facilitatile smart ale unei astfel de case iti ofera confortul mult dorit atunci cand ajungi acasa si totul este la un click distanta. Casa inteligenta, nu demult vazuta ca un concept futurist, atat de utilizatori, cat si de proiectanti, arhitecti si designeri, devine incet, incet, una dintre optiunile preferate pentru iubitorii de tehnologie, economie si confortul de acasa. Indiferent ca esti birou sau in vacanta, sistemul by-Me iti ofera controlul asupra casei tale la un click distanta, iar fiecare camera va fi exact cum ti-ai dorit!

Ce este, mai exact, casa inteligenta?

In urma cu cativa ani, notiunea de “casa inteligenta” parea desprinsa din filmele science-fiction si putine persoane indrazneau sa se gandeasca la faptul ca toate obiectele dintr-o locuinta pot fi controlate prin intermediul unor simple butoane. Cu toate astea, in prezent, o astfel de tehnologie a devenit un lucru comun si chiar o necesitate pentru oameni.

Casa inteligenta este, de fapt, un sistem de automatizare a intregii case, precum programarea si controlarea de la distanta a sistemului de: climatizare, ventilatie, sonorizare, supraveghere, toate putand fi controlate de la distanta, chiar si de pe telefonul mobil.

Casa inteligenta By-Me este sistemul de automatizare al casei creata de Vimar, leaderul italian in domeniul aparatajului modular, care a reusit sa transforme banalele prize si intrerupatoare in elemente principale de design.

O locuinta devine casa inteligenta cu sistemul by-Me de la VIMAR atunci cand luminile, caloriferele, aparatele de aer conditionat, jaluzelele, sistemele de alarma si aparatele electrocasnice vor interactiona. Si, desigur, pot fi controlate de la distanta cu telefonul mobil.

Cum functioneaza casa inteligenta By-Me de la Vimar?

Sistemul de automatizare By-Me de la Vimar integreaza usor si accesibil toate functionalitatile dintr-o casa: de la ventilatie si climatizare pana la supraveghere video si sonorizare. Usor, simplu si intuitiv, sistemul de automatizare pentru casa By-Me este proiectat pentru a fi compatibil cu orice tip de casa si stil de viata, viata noastra de zi cu zi devenind mai usoara si mai confortabila. Astfel, tehnologia poate sa te ajute sa iti satisfaci cele mai banale cerinte in ceea ce priveste confortul de acasa, siguranta si securitatea casei, dintr-un singur loc sau cu ajutorul telefonului mobil, atunci cand esti plecat.

Printre principalele functionalitati, casa inteligenta asigura:

Control – monitorizezi intreaga locuinta cu ajutorul unor butoane;
Confort – temperaturi diferite, setari pentru iluminat si personalizare pentru fiecare camera
Eficienta energetica – monitorizezi si controlezi consumul de energie;
Siguranta – monitorizezi sistemul de alarma;
Comunicare – interfata web pentru control la distanta prin telefon, smartphone si tableta;
Sistem de sunet – controlul independent al muzicii in fiecare camera din casa.

 

Cum pot economisi energie, dar totusi pot sa ma bucur de tot confortul casei mele?

Unul dintre principalele avantaje ale unei case inteligente este reducerea consumului si a costurilor, dar si cresterea calitatii si a confortului in propria casa. Pare ireal, dar este adevarat. Cu ajutorul functionalitatilor smart de automatizare a casei, costurile cu intretinerea si electricitatea scad, iar confortul oferit de propria casa creste.

Cum se intampla acest lucru? Sistemul iti ofera posibilitatea de a folosi exact cat este nevoie, fara a mai risipi, fara a uita lumina aprinsa acasa sau a lasa pornita caldura, pentru a fi placut cand te intorci. Totul se intampla automat. Luminile se sting automat cand pleci de acasa sau dintr-o incapere, totodata se poate seta o temperatura ambianta atunci cand te afli in camera sau esti plecat, fiecare priza poate fi incadrata intr-un circuit, in functie de importanta ei, astfel, poate fi deconectata in functie de cum este programat. Cu alte cuvinte, casa inteligenta iti ofera posibilitatea de a folosi energia intr-un mod eficient, fara a fi nevoit sa scazi nivelul de confort de acasa. Totul se intampla cu ajutorul scenariilor.

Ce este un scenariu pentru casa inteligenta By-Me?

O serie de scenarii pot fi programate pentru a te bucura de confortul casei tale in functie de necesitate si de ambient, si desigur, de creativitatea ta. De la scenariul de reading mood, scenariul home alone, scenariul happy, pana la scenariul “Honey, I’m home”, casa ta iti ofera confort, siguranta si securitate in cel mai simplu si usor mod, la un singur click distanta.

Unul dintre scenariile preferate este “Honey, I’m back”, acesta fiind setat si botezat de noi. Selectarea acestui scenariu presupune ca atunci cand ajungi de la birou, luminile sa se aprinda si muzica preferata sa porneasca in momentul in care intram in casa, draperiile sa fie trase, temperatura camerei sa fie cea setata. Totul sa fie exact cum ne-am dorit. Prin urmare, un scenariu consta in programarea unor actiuni ale sistemului, in functie de necesitati si cerinte, iar alegerea acelui program va oferi ambientul dorit conform setarilor.

Este adevarat ca imi pot controla si verifica casa de la distanta cu ajutorul sistemului domotic Vimar?

Da, este posibil acest lucru. Poate una dintre cele mai importante functionalitati oferite de casa inteligenta By-Me este oferit de controlul casei la distanta. Indiferent ca esti la birou sau in vacanta, ai posibilitatea sa controlezi si sa verifici ce se intampla acasa, atat de pe laptop, cat si de pe tableta sau telefon mobil, cu ajutorul aplicatiei Vimar.

De asemenea, cu un simplu mesaj de pe telefon ai posibilitatea de a activa sau dezactiva alarma anti-furt, de a seta clima sau de a selecta unul dintre diferitele scenarii de confort. In plus, poti fi instiintat instant printr-un sms in cazul unei caderi de tensiune, gaze sau scurgeri de apa.

Pot utiliza prizele si intrerupatoarele clasice de la VIMAR  disponibile la eMenatwork.ro pentru integrarea cu casa inteligenta By-Me?

Vimar, producatorul italian recunoscut pentru transformarea modelelor banale de intrerupator si prize in elemente unice de design, imbina tehnologia avansata cu designul inovativ, oferind o experienta diferita si imbunatatind continuu stilul de viata al utilizatorilor. Astfel, integrarea casei inteligente By-Me se poate realiza cu orice colectie de prize si intrerupatoare Vimar, de la Neve, Eikon Evo, pana la Eikon Tactil  

In Romania, distribuitor unic al produselor si solutiilor Vimar este grupul Menatwork. Toate produsele, precum: prize si intrerupatoare Vimar, si solutiile practice pentru economisirea energiei sunt disponibile in magazinul online eMenatwork.ro. Daca iti doresti sa afli mai multe sfaturi despre cum iti poti transforma locuinta intr-o casa inteligenta sau despre prizele si intrerupatoarele Vimar, expertii eMenatwork iti stau la dispozitie pentru informatii suplimentare, atat via e-mail la contact @emenatwork.ro sau 0372 725 725.

In fotografiile din galeria foto este surprinsa Villa Siena din portofoliul Vimar, in care a fost integrat sistemul de casa inteligenta By-me folosind colectia de prize si intrerupatoare Eikon Evo si Eikon Tactil.

 

 

Related posts

Pastreaza caldura dormitorului in sezonul geros

Adina Meyers

Cum iti pregatesti casa atunci cand vrei sa o vinzi usor

Adina Meyers

Mic si cochet

Adina Meyers