Fara nicio urma de indoiala usa de la intrare necesita o atentie sporita din partea noastra, iar acest lucru se datoreaza faptului ca ea reprezinta principala piedica in calea intrusilor. Din pacate sunt destul de putini la numar cei care intr-adevar stiu cum sa aleaga in mod corect usa de la intrare, iar principalul criteriu dupa care se ghideaza acestia este cel estetic. Da, e bine ca aceasta sa arate bine, dar estetica nu este atat de importanta pe cat e siguranta pe care ne-o poate oferi ea.

In momentul in care iti amenajezi casa sau apartamentul atentia pe care o acorzi usii de la intrare trebuie sa fie una destul de ridicata, in special in ceea ce priveste securitatea de care te poti bucura datorita acesteia. Pe langa securitate, alte criterii de luat in considerare sunt si izolarea fonica, izolarea termica si, bineinteles, estetica acesteia. Vom vorbi in continuare cate putin despre fiecare dintre aceste criterii in parte.

Evident, securitatea este cel mai important criteriu de pe lista noastra. Pana la urma rolul usii de la intrare este tocmai tinerea la distanta a intrusilor. Atunci cand vine vorba de siguranta pe care ne-o poate oferi o usa, majoritatea dintre noi tindem sa credem ca cele din metal sunt si cele mai potrivite, ele fiind superioare modelelor din lemn. Dintr-un anumit punct de vedere da, asa si este, dar trebuie sa ne gandim ca adevarata siguranta ne este oferita de yala, zavoare si chei. Legat de material, la cele din metal mentionam ca, ele fiind construite din doua foi de tabla (care se afla pe o structura care, de obicei, e din lemn sau otel si cu miez din placi de PAL) e de preferat sa te asiguri ca grosimea acestora este de cel putin 1,5 – 2 mm. Chiar si tocul usii trebuie sa fie unul dintr-un material care sa fie cat mai rezistent in timp.

Pe langa securitate, pe lista cu criterii mai adaugam izolarea fonica si cea termica. Putem spune chiar ca se numara printre criteriile importante, iar asta pentru ca ne dorim sa ne putem bucura de liniste, precum si de caldura in propriul nostru camin. De obicei, usile care sunt de preferat aici sunt cele care au in componenta lor un strat termo-fono-izolator, care poate sa fie din vata minerala sau dintr-o spuma poliuretanica care are o densitate inalta. Sa nu uitam nici de rezistenta la intemperii si raze UV, precum si de rezistenta la foc. Siguranta ta trebuie sa fie mai presus de toate.

In ceea ce priveste partea de estetica, aici e bine sa fie avut in vedere faptul ca finisajul usii de exterior, in cazul unei case, trebuie sa se asorteze cu tamplaria ferestrelor. In celelalte situatii se va tine cont de arhitectura constructiei.

Sursa foto: http://www.pinterest.com

Related posts

Mutatii pe piata imobiliara

Adina Meyers

Sisteme de umbrire

Adina Meyers

Câştigătorii concursului de design de obiect Cotroceni creativ

Adina Meyers