Pentru proprietarii acestui interior, „acasa” inseamna o atmosfera primitoare, aerisita si plina de culoare, pe care au reusit sa o creeze cu ajutorul unei prietene foarte bune, designerul Natalia Berezovskaia.  

Povestea a inceput cu visul frumos al unor oameni tineri de a transforma un apartament „la rosu”, cu doua camere, intr-un camin cald, care sa-i reprezinte 100%. Desi aveau idei clare cu privire la viitorul decor, dispuneau de un buget limitat (aproximativ 6000 de euro), motiv pentru care au apelat la sprijinul de specialitate al designerului Natalia Berezovskaia, o prietena foarte buna de-a lor. Lucrurile au decurs natural, Natalia avand mana libera in privinta amenajarii, cu exceptia catorva cerinte exprese ale proprietarilor: un perete turcoaz, un pat tapitat si elemente care sa personalizeze.

Modern cu accente retro si scandinave
Chiar daca isi doreau un stil modern, foarte aerisit si primitor, beneficiarii au acceptat sugestia designerului de a adauga la acesta inca „ceva”, menit sa imprime decorului o amprenta personala, unica: un mix interesant de elemente retro si scandinave. Lucrarile de amenajare au durat doua luni si, in general, nu au pus probleme, cu exceptia provocarii de a integra in mobilier stalpii de structura.  

Totul a pornit de la peretele turcoaz
Faptul ca apartamentul era „la rosu” le-a permis proprietarilor sa aleaga exact finisajele pe care si le doreau. In privinta gamei cromatice, au mers pe culori care sa contrasteze placut cu esenta parchetului de stejar. Cu siguranta, „vedeta” amenajarii este turcoazul, o culoare plina de personalitate, fresh, care se regaseste, ca un laitmotiv, in fiecare incapere. De altfel, tot decorul a pornit de la dorinta expresa a tinerilor de a avea un perete turcoaz in living sau pe hol. Acesta s-a concretizat pe holul de la intrare, ce comunica direct cu livingul, fiind o adevarata „carte de vizita” a interiorului.

Pentru a intampina cu un „bun-venit!” pe oricine trece pragul locuintei, el a fost decorat cu o pictura murala deosebita si cu mesaje ce fac trimitere la ideea de „acasa”. In plus, isi gaseste corespondente cromatice in fiecare spatiu. De pilda, in celalalt perete turcoaz din bucatarie sau in anumite obiecte din living (covor, draperii, masuta etc.) si dormitor (noptiera, textile, mesajele de pe perete). Un alt laitmotiv al amenajarii il reprezinta elementele retro stilizate, care sunt pline de farmec si personalizeaza. Dintre acestea, amintim tapetul din living, al carui imprimeu este completat intr-un mod interesant de cel al covorului.    
Pentru a „imbraca” perfect spatiul disponibil, cea mai mare parte a mobilierului a fost realizat pe comanda la atelierul designerului. De asemenea, majoritatea corpurilor de iluminat au fost executate pe comanda de cei de la Atas Lighting. Restul obiectelor provin din diverse magazine de profil: canapeaua din living este de la Euromobila, masuta − de la Mobila Dalin, iar noptierele din dormitor, pantofarul de pe hol si corpul de iluminat din bucatarie sunt de la Ikea.

Pentru mai multe imagini cu amenajarea acestui apartament accesează galeria foto.

Material realizat cu sprijinul designerului Natalia Berezovskaia.
0720.041.890 / 0720.594.200
office@creativ-interior.ro
http://www.creativ-interior.ro/

 

 

Related posts

Casă cu atmosferă inspirată de locuințele toscane

Adina Meyers

De ce să alegi stilul scandinav?

Adina Meyers

Komandor – mai simplu, mai odihnitor

Adina Meyers