Home

Un pistol de lipit este binevenit in casa ta – vezi de ce, precum si cum il alegi in mod corect

E bine sa avem mereu in trusa scule care sa ne ajute in activitatile pe care le putem avea in casa, precum si pentru micile reparatii care pot fi necesare (inevitabil vor aparea astfel de necesitati) ori pentru a lipi obiectele sare s-au spart, iar pistolul de lipit poate fi inclus fara nici o problema in aceasta categorie. Pistoul de lipit mai este foarte util si pentru persoanele care sunt pasionate de handmade si bricolaj, fiind perfect pentru a confectiona diferite obiecte.

La fel ca in cazul oricarui aparat, si in ceea ce priveste pistolul de lipit e bine sa fim atenti la anumite detalii, astfel incat sa fim siguri ca am luat cea mai buna decizie pentru nevoile noastre. Noi te vom indruma in cadrul acestui articol cu astfel de sfaturi care sa te ajute sa iei cele mai bune decizii, atat pentru nevoile tale, cat si care sa se plieze perfect pe bugetul pe care tu il ai la dispozitie.

Incepem prin a spune ca preturile pentru un pistol de lipit pornesc de la 100 de lei, asadar e imposibil sa nu ai un buget care sa iti permita o astfel de achizitie. Desigur, pretul va creste in functie de dotari, dar chiar si asa, el se va mentine la un nivel accesibil. Primul lucru pe care va trebui sa il ai in vedere este daca ai nevoie de un pistol de lipit de tip personal, semi-profesional sau profesional. Pentru uz casnic primele doua sunt cele mai recomandate.

O alta alegere pe care trebuie sa o faci este legata de modul in care se alimenteaza acesta, iar aici mentionam ca exista doua moduri principale, si anume cu ajutorul energiei electrice si cu gaz. Exista si posibilitatea de alimentare prin intermediul bateriilor ori a unui acumulator, dar astfel de modele sunt mai rare si nu foarte puternice.

Urmatorul pas este sa ne hotaram asupra regimului de topire pe care il va avea aparatul. Aici lucrurile sunt destul de simple, deoarece avem de ales dintre un model care se „declanseaza” folosind un tragaci si un model automat (adica odata bagat in priza va functiona in continuu, pana ce este scos). Noi recomandam sa fie cumparat un pistol de lipit din prima categorie, iar asta pentru ca cel automat vine la pachet cu niste neajunsuri, ca de exemplu riscul de supraincalzire.

 

Temperatura maxima pe care o pot atinge astfel de pistoale de lipit poate reprezenta si ea un criteriu de luat in considerare inainte de a ne indrepta atentia catre un anumit model. Aici merita precizat ca modelele care ating cele mai mari temperaturi (de pana la 1200 de grade Celsius) sunt cele pe gaz, in timp ce modelele electrice mai slabe ajung la o temperatura de pana la 700 de grade Celsius. Poate fi prezenta si posibilitatea de reglare a temperaturii, dar aceasta functie nu este una chiar necesara, desi ne ofera o libertate mai mare de lucru. Din moment ce vei lucra cu temperaturi atat de ridicate va trebui sa te gandesti si la care vor fi sistemele de siguranta de care ai nevoie, iar asta pentru ca, din neatentie, pot sa apara accidentari care pot avea urmari destul de neplacute.

 

Related posts

Utila si aratoasa: comoda pentru dormitor

Adina Meyers

Covorașele dezinfectante opresc microbii la intrare

Adina Meyers

Vopseaua epoxidică, un finisaj modern şi flexibil

Adina Meyers