Amenajari Interioare

Un espressor ales cu atentie iti poate face diminetile mai frumoase

Alegerea espressorului perfect poate reprezenta pentru un bautor de cafea cel mai bun lucru care i s-ar putea intampla vreodata. Din pacate nu exista termenul de „perfect” atunci cand vine vorba de un aparat electrocasnic (sau orice alt produs), asadar ne vom limita doar la a te ajuta sa faci cea mai buna alegere pentru nevoile tale, astfel incat sa iti fie satisfacute cat mai multe cerinte.

Pentru un incepator este foarte usor sa devina descurajat atunci cand vad multitudinea de modele existente pe piata, caracteristicile acestora care pot fi mai greu de inteles, precum si preturile care pot ajunge foarte sus in cazul modelelor performante si capabile sa ofere cel mai bun espresso. Tine insa minte ca un pret ridicat nu ofera tot timpul si o garantie a calitatii, deci nu te gandi ca daca ai un buget limitat nu te vei putea bucura de o cafea buna – este posibil, dar numai daca o sa stii cum a alegi cel mai bun aparat pentru tine.

Primul lucru pe care tu il vei face este sa te hotarasti cum se va realiza alimentarea cu cafea. Cei mai multi recomanda un espressor pe care il putem folosi cu cafea gata macinata sau, in cazul in care acesta vine si cu o rasnita inclusa, cu boabe de cafea. Noi suntem de parere ca cel mai bine este sa eviti modelele care necesita pastile cu cafea, deoarece ele iti vor limita destul de mult alegerile in materie de cafea. Unde mai pui ca preturile acestora tind sa fie destul de ridicate, iar asta pentru ca producatorii isi permit, neexistand pentru clienti alternative (sau cel putin ele nu exista tot timpul).

Chiar si alimentarea cu apa poate reprezenta un criteriu de luat in calcul atunci cand alegem un espressor, mai ales ales daca avem un buget care ne permite sa avem libertate. Alimentarea cu apa se poate face fie manual, fie direct de la retea, cele din urma modele fiind si cele mai scumpe si, de obicei, din categoria incorporabilelor. Aici o sa te uiti cu atentie la care este tipul de pompe folosite, precum si nivelul de zgomot al acestora.

Presiunea se numara printre cele mai importante caracteristici ale unui espressor, iar asta pentru ca valoarea sa maxima poate face diferenta intre o cafea buna (cu un gust perfect) si una de proasta calitate, care nu te va satisface pe deplin. Majoritatea recomanda modele care sa poata oferi o presiune de cel putin 9 bari, acestea fiind capabile sa ne ofere un espresso perfect (care se obtine din fix 7 grame de cafea, forta aplicata pentru realizarea acestuia fiind de 20 de kilograme). Asta nu inseamna ca pe piata nu poti gasi aparate care sa ofere o presiune inferioara, dar calitatea lor nu este una foarte ridicata, iar de obicei acest lucru se intampla in cazul modelelor foarte ieftine.

Brandul poate juca si el un rol destul de semnificativ in alegerea pe care tu trebuie sa o faci, iar asta pentru ca, de obicei, modelele care vin de la producatorii care au reusit sa isi creeze deja un nume in acest domeniu ofera o calitate mai ridicata si pot oferi un gust perfect cafelei noastre. Bineinteles, nu este o regula, dar in majoritatea cazurilor acest lucru este valabil.

Alte aspecte importante pentru tine pot fi reprezentate si de intretinerea si igienizarea de care are nevoie un espressor (atentia ta e bine sa fie indreptata catre modelele care pot fi curatate foarte usor si se pot descurca singure cu depunerile de calcar), sistemele de siguranta care sunt prezente (tinand cont ca temperaturile de lucru sunt destul de ridicate), precum si functiile care ne sunt puse la dispozitie, respectiv, timpul de care are nevoie pentru a ne permite sa ne bucuram de un espresso bun, care sa ne umple de energie si sa ne faca ziua mai frumoasa.

Related posts

Refugiu romantic cu multe idei de amenajare

Adina Meyers

În Brașov: vilă elegantă înconjurată de verdeață

Adina Meyers

Curte rustică, interior clasic

Adina Meyers