Amenajari Exterioare

Un domeniu realizat din trei proprietăţi

Dacă am avea de ales un singur cuvânt care să caracterizeze proprietatea din imagini, acesta ar fi „enorm”, căci nu doar terenul are dimensiuni copleşitoare, ci şi construcţia în sine, aceasta fiind obţinută prin alipirea a două case.

Am descoperit această proprietate mai puţin obişnuită la Hălchiu, un sat originar de saşi, situat în regiunea istorică a Ţării Bârsei, la 15 kilometri distanţă de Braşov. Proprietăţile de aici au dimensiuni generoase, casele vechi săseşti beneficiind de construcţii trainice şi de terenuri cu grădini întinse. Şi totuşi, cea pe care v-o prezentăm se diferenţiază între vecinele sale prin dimensiunile mult mai mari, căci a luat naştere din alipirea a trei proprietăţi diferite.

În 2006, actualii proprietari au achiziţionat prima casă, o construcţie săsească cu şură, de la 1870, realizată din cărămidă, cu un teren lung, desfăşurat în spatele ei. Ulterior, au cumpărat lotul de lângă, care avea casa pe limita de hotar. În acest fel, cele două imobile aflate unul lângă altul au putut fi unite prin crearea unor zone de trecere dintr-o parte în cealaltă. Chiar dacă dimensiunile proprietăţii erau deja uriaşe (peste 6.000 de metri pătraţi), gazdele noastre, nemulţumite de faptul că pe terenul de lângă se aflau mai multe acareturi care le stricau priveliştea, au negociat cu vecinii şi achiziţionarea acestuia. La final au obţinut un domeniu de 8.000 de metri pătraţi şi o casă de peste 1.000 de metri pătraţi construiţi.

Proprietarii, braşoveni, sunt o familie numeroasă, cu doi copii şi doi căţei. Frumuseţea şi liniştea Hălchiului i-au fermecat cu mulţi ani în urmă, când au cumpărat aici prima lor proprietate. Casa mare, compusă din mai multe corpuri de clădire, a fost parţial închiriată, motiv pentru care nu s-au mai putut bucura de intimitatea căminului. Atunci au luat decizia de a achiziţiona o nouă proprietate în care să se mute.

Întreaga poveste şi mai multe poze găsiţi în Casa mea noiembrie 2016.

Related posts

Cum sa-ti transformi gradina intr-un colt de Rai

Adina Meyers

Cel mai mare parc de distracții din Moldova: carusel montan, tubbing, teleski -FOTO& VIDEO

Adina Meyers

Ai nevoie de un specialist in design de interior?

Adina Meyers