Amenajari Exterioare

Tu știi cum se îngrijește un bonsai?

Foarte important este faptul că atunci când aducem un bonsai acasă îi schimbăm de cele mai multe ori radical mediul de viață. Cele mai multe plante nu rezistă la acest șoc și pier în scurt timp.

Poziția față de sursa de lumina este crucială la început, deoarece are nevoie de lumină din plin. Cerințele în privința apei pentru bonsai sunt în mare măsură dependente de specia aleasă, dar și de condițiile de mediu. Un sol în permanență reavăn corespunde cerințelor majorității speciilor. 

Udarea trebuie făcută cu grijă pentru a nu permite apei să stagneze la nivelul rădăcinilor, în caz contrar ajungându-se la putrezirea lor, vizibil prin faptul că bonsaiul începe să își piardă frunzele. Pulverizările fine cu apă pe frunze creează umiditatea necesară pentru o bună creștere, operație care este recomandată de două ori pe zi. 

Plantele sunt sensibile la mișcările de aer, în special la curenții reci de aer, reacționând prin pierderea frunzișului. Poziționarea în apropierea unei surse de căldură nu este benefică, deoarece determină evaporarea apei din sol într-un ritm accelerat. 

Fertilizările sunt necesare, iar tipul de îngrășămant aplicat este decisiv, pentru bonsai fiind recomandat un îngrășământ cu un conținut scăzut de azot. Perioada optimă de administrare cuprinde începutul primăverii și sfârșitul verii.

Sursă foto: www.pinterest.com, www.shutterstock.com

 

 

Related posts

De ce este important covorul pentru baie si cum alegi unul potrivit

Adina Meyers

Vezi aici ce tipuri de rulouri exterioare sunt la Alexiana Group – citește pe larg despre acestea

Adina Meyers

Sera ingropata pentru gradinarit tot anul

Adina Meyers