Amenajari Interioare

Tu stii cum sa cureti corect masina de spalat rufe?

Poate ca pare un paradox, insa un aparat care se ocupa cu spalarea are la randul sau nevoie de intretinere, de o curatare regulata. De la aceasta regula nu se abate nici masina de spalat rufe pe care, daca nu o curatam corect, riscam sa isi faca aparitia mirosurile neplacute, dar si dezvoltarea unor bacterii sau ciuperci care ne pot pune in pericol sanatatea (de exemplu, mucegaiul).

Ce recomandam noi? Ca intregul proces de curatare sa aiba loc lunar, luand la rand toate componentele care necesita o intretinere periodica. Aici ne referim la sertar, compartimentul cu detergent, filtrul, furtunele de alimentare si de evacuare a apei, cuva si garnitura cuvei.

Prima componenta asupra careia ne vom indrepta atentia este cuva. Pana la urma aici este locul unde se intampla toata „actiunea”. Nu ai nevoie de cine stie ce solutii scumpe pentru a face o treaba buna, fiind suficient de bune si cele facute in casa. Aici amintim folosirea bicarbonatului de sodiu in amestec cu apa, solutia rezultata urmand a fi pusa in compartimentul pentru detergent, in timp ce in cuva o sa turnam o ceasca de otet. Dupa ce am facut asta trebuie doar sa pornim aparatul la un ciclu normal de spalare si sa asteptam sa se termine.

Garnitura cuvei masinii de spalat necesita si ea o atentie sporita, iar asta pentru ca aici se acumuleaza de obicei apa si mizerie. Poti curata foarte usor folosind un burete sau o periuta de dinti uzata, iar ca solutie amestecul amintit mai sus. Rezultatele vor fi observate imediat. Respectand pasii descrisi pana aici vom scapa de mucegai, de mirosul neplacut si chiar de depunerile de piatra si detergent.

Pentru intretinerea compartimentului in care punem detergentul o alta solutie eficienta de curatare si dezinfectare este reprezentata de folosirea unei cani de inalbitor, pe care o vom pune aici, urmand mai apoi sa pornim o sesiune normala de spalare.

Curatarea externa a masinii de spalat se face mult mai usor, fiind nevoie, in ceea ce priveste carcasa acesteia, doar de o carpa moale si de un burete umed in cazul petelor de detergent. In ceea ce priveste curatarea furtunului de alimentare si a celui de evacuare, este necesara demontarea acestora, dupa care trecem la o clatire a interiorului sau folosind apa in combinatie cu detergentul lichid. Daca ai observat ca mirosul urat persista, atunci poti incerca sa torni pe furtun otet, in combinatie cu bicarbonat de sodiu si apa.

 

Related posts

Construieste o afacere viabila de procesare tevi si evita cele mai des intalnite greseli  

Adina Meyers

Merita sa investesti intr-o masina de spalat cu uscator?

Adina Meyers

Casă spectaculoasă construită pe un teren abrupt

Adina Meyers