LifeStyle

Tu stii cum indepartezi petele de grasime din bucatarie?

Daca petreci destul de mult timp in bucatarie gatind, atunci cu siguranta te-ai confruntat si tu de multe ori cu petele de grasime incapatanate care pur si simplu nu doresc sa dispara. Este o situatie normala, pana la urma nu ai cum sa gatesti fara sa faci putina mizerie, oricat de atent ai fi. In articolul de azi vom incerca sa iti oferim trei solutii utile care sa te ajute sa scapi repede si usor de aceste pete, fara a apela la substante chimice.

Un sfat foarte simplu pe care ti-l putem da este sa incerci sa scapi de petele de grasime la scurt timp dupa ce acestea au aparut. De ce? Pentru ca atunci cand sunt „proaspete” ele se sterg mult mai usor. Daca totusi ai lasat sa treaca ceva timp si aceasta deja s-au intarit, nu trebuie sa disperi, deoarece sunt suficiente solutii naturale pe care le poti face in casa, si care te ajuta sa scapi de petele incapatanate de grasime.

Otetul simplu poate sa faca adevarate minuni, in cazul in care inca nu stiai ca el este extrem de util cand vine vorba de curatarea suprafetelor din bucatarie si baie. Practic tot ce trebuie sa facem este sa punem pe o carpa uscata sau pe o laveta otet nediluat si sa incepem sa stergem bine zona in care se gasesc petele de grasime. Dupa aceea vom clati cu apa calda si vom repeta procedeul pana ce pata dispare definitiv.

Daca ai nevoie de o solutie ceva mai agresiva, atunci poti sa pui intr-o cana putina apa, alaturi de otet si bicarbonat de sodiu. Amesteca bine, iar solutia rezultata o vei aplica direct pe suprafata pe care vrei sa o cureti. Lasi cateva minute sa se dizolve si incepi sa stergi cu o carpa uscata sau o laveta, dupa care clatesti cu apa calda.

In cazul in care nu vrei sa iti bati capul foarte mult cu diferite amestecuri, insa nici nu iti surade ideea de a apela la substante chimice, o alta metoda eficienta, poate chiar mai eficienta dintre cele despre care am discutat, este aparatul de curatat cu aburi. Preturile sunt unele accesibile, insa ajutorul oferit cu siguranta nu este unul de neglijat.

 

Related posts

Pensiunea Donna Ana din Timisoara

Adina Meyers

Importanta sapunului in igiena zilnica

Adina Meyers

Gerard introduce un nou profil de tigla metalica cu acoperire de piatra naturala: Gerard Milano

Adina Meyers