Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Tu stii cum alegi corect gresia din baie? Iti spunem noi!

Te-ai hotarat ca e timpul sa iti redecorezi baia, insa nu stii exact cum alegi in mod corect placile de gresie? Nu trebuie sa iti faci griji, pentru ca lucrurile de care trebuie sa tii cont sunt usor de aplicat, dupa cum vei putea observa in randurile urmatoare.

Incepem prin a vorbi putin despre tipurile de gresie existente in momentul de fata pe piata, gresia clasificandu-se in mai multe categorii, in functie de anumite criterii pe care e bine sa le cunoastem.

  • Dupa procedeul de obtinere exista gresie smaltuita (potrivita pentru o baie obisnuita) si gresie nesmaltuita (care este folosita in special in zonele cu trafic intens)
  • Dupa locul de aplicare exista gresie interioara (care poate fi aplicata in orice perioada a anului, in orice zona interioara a locuintei noastre) si gresie exterioara (mult mai rezistenta, ea fiind de asemenea si antiderapanta, fiind perfecta pentru zona exterioara a casei).
  • Dupa gradul de rezistenta – aici clasificarea se face prin intermediul indicelui PEI (Porcelain Enemel Institute), care masoara rezistenta la abraziune – pentru o baie normala cea mai potrivita este gresia PEI I si PEI II (rezistenta la un trafic mic si moderat).

Dupa ce te-ai hotarat asupra tipului de gresie spre care vrei sa iti indrepti atentia, urmatorul lucru pe care tu trebuie sa il faci este sa alegi dimensiunea acesteia. Acest lucru il vei face tinand cont de marimea spatiului pe care tu il ai de acoperit, astfel incat sa se pastreze proportiile, iar din punct de vedere estetic totul sa fie perfect.

Modelul conteaza si el foarte mult, aici fiind necesar sa tii cont de specificul fiecarei incaperi in parte. In cazul baii, trebuie sa stii ca e bine sa iti indrepti atentia catre gresia care vine cu caracteristici anti-alunecare, din cauza umezelii riscul fiind unul destul de mare. Poti de asemenea combina doua culori sau doua nuante ale aceleasi culori ori chiar opta pentru o gresie in diferite modele, incercand totusi sa nu incarci foarte mult vizual spatiul.

Daca baia ta este una destul de micuta, atunci te poti folosi de gresie pentru a mari putin vizual spatiul. Pentru ca acest lucru sa fie posibil tu va trebuie sa alegi placile ceramice cu nuante cat mai deschise (de preferat alb sau crem), deoarece aceste culori reflecta mult mai bine lumina ceea ce va face baia sa para mai spatioasa decat este ea in realitate.

Acum ca ai ales gresia cea mai potrivita pentru baia ta, este timpul sa apelezi la o echipa profesionista pentru motarea placilor. Da, poti face si tu singur acest lucru, insa pentru ca rezultatele sa fie unele pe masura asteptarilor noi iti recomandam sa apelezi la o persoana care cunoste foarte bine acest domeniu.

Related posts

Secretele unui gazon frumos si sanatos

Adina Meyers

3 idei unice de fațade pentru casă 

Adina Meyers

Look natural, cu accente sclipitoare intr-o baie de serviciu

Adina Meyers