LifeStyle Retete

Tu ce mananci la serviciu?

Petreci mult timp la birou, iar programul incarcat te impiedica sa ai o dieta sanatoasa? Aloci mai putin de 30 de minute pranzului si mananci in fata tastaturii sau mereu pe fuga? Trebuie sa stii ca obiceiurile alimentare au un impact enorm asupra sanatatii tale, iar alegerile gresite te pot transforma intr-un om obosit si bolnav. Obezitatea, bolile de inima, diabetul zaharat sau steatoza hepatica sunt doar cateva dintre riscurile la care te supui daca nu acorzi atentie felului in care te alimentezi.        

Asadar, este important sa ai o dieta sanatoasa, care iti asigura energia pentru intreaga zi. Secretul consta in pachetelul de mancare luat de acasa, care sa contina masa de pranz și cateva gustari nutritive, precum fructe, nuci sau alune, alternativa ideala pentru produsele de patiserie sau dulciurile rafinate. Mancarea gatita te ajuta sa combati eficient oboseala si sa faci performanta. Este sanatoasa, energizanta, dar si mult mai ieftina decat cea cumparata!     

Dacă te trezesti devreme si nu ai chef sa gatesti de la prima ora, poti folosi mancarea preparata pentru acasa din ziua anterioara. Incearca retete simple de pui cu ciuperci sau peste cu legume, surse excelente de nutrienti si de energie. Gratarele se prepara numaidecat, iar legumele la gratar nu durează mai mult de 15 minute pana sunt gata. Indiferent daca alegi o mancare pe baza de carne sau de legume, adauga o lingurita de Vegeta Naturella pentru extra savoare si o bogatie de arome naturale, care le vor face pofta si colegilor tai! Vegeta Naturella contine doar gusturi naturale si legume din abundenta, fara potentiatori de gust, arome artificiale sau agenti de colorare. Gustul sau deplin se datoreaza exceptionalei combinatii dintre legumele uscate si condimentele cele mai rafinate. Merge cu orice fel de mancare si te va inspira sa creezi noi capodopere culinare!             

Pune la pachet si fructe sau legume, pentru atunci cand iti este pofta de o gustare rapida si delicioasa. Acestea contin antioxidanti, fibre, enzime, vitamine si minerale, eliberand energia intr-un mod mult mai lent decat gustarile de tip fast food, care nu ajuta corpul cu nimic. Daca mananci fructe si legume eviti pericolul de a te imbolnavi de cancer, hipertensiune, boli de inima, artrite sau diabet. Antioxidantii pe care îi contin sunt benefici pentru creier, incetinind procesul de imbatranire.        

Alege painea integrala, pentru o rezerva stabila de glucoza cu un indice scazut. Cu cat glucoza si insulina sunt mai bine reglate, cu atat capacitatea de functionare a creierului este mai buna. Cat despre lichide, ideal ar fi sa bei doar apa plata si o cana sau doua de ceai ca alternativa pentru cafea si sucuri energizante. Daca nu iti place neindulcit, alege mierea sau zaharul brun in defavoarea indulcitorilor artificiali de tipul zaharinei.    

Nu sari niciodata peste pauza de masa, chiar daca esti foarte ocupat. Invita-ti colegii sa ti se alature si nu manca la birou! Alege un loc linistit, unde te poti relaxa si savura in voie bunatatile pregatite de acasa, condimentate cu Vegeta Naturella. Vei observa cum o gustare sanătoasa iti va da energie si putere de munca, iar tu vei face fata oricarei provocari!

Related posts

Supa crema de ciuperci – pentru o toamna aromata

Adina Meyers

Ce se poarta in materie de ceasuri? Trend-urile cameleonice!

Adina Meyers

Primavara in oras, la pas cu Deichmann!

Adina Meyers