Home

Tu ce adezivi si chituri folosesti pentru renovarea locuintei? Sika recomanda gama Sika Ceram!

Amenajarea si renovarea locuintei necesita o atentie sporita, mai ales atunci cand este vorba de montarea placilor ceramice deoarece acestea sunt un element foarte important si pot crea ambientul dorit sau spori confortul. Nu uita insa ca placarea trebuie realizata corespunzator pentru a evita problemele ulterioare precum spargerea sau inlocuirea intr-un timp mult mai scurt decat in mod normal.

Pentru a realiza o lucrare corecta si durabila, specialiștii Sika te sfatuiesc sa alegi un adeziv eficient, care sa asigure o lipire corespunzatoare și, de asemenea, un chit performant pentru acoperirea rosturilor. In acest sens, gama Sika Ceram raspunde tuturor exigentelor tale.

Astfel, Sika Ceram-105, un adeziv semi-flexibil pe baza de ciment, este recomandat pentru utilizarea pe suporturi fara variatii dimensionale,la pereti si pardoseli la interior sau exterior si chiar pe suprafete in contact permanent cu apa, fiind disponibil in varianta de culoare gri.

O alta solutie recomandata de specialistii Sika este Sika Ceram-205, un adeziv flexibil de inalta rezistenta, special pentru toate tipurile de placi ceramice cu dimensiuni mici si medii, cat si pentru piatra naturala sau placi termoizolante. Sika Ceram-205 se utilizeaza la interior si exterior, pe orizontala sau verticala. In plus, solutia recomandata de specialistii Sika este ideala si pentru placari peste gresia sau faianta deja existenta, dar si pentru lipirea pardoselilor incalzite.

In cazul in care alegi sa montezi placi ceramice de mari dimensiuni, specialistii Sika recomanda un alt produs performant – adezivul Sika Ceram-255 StarFlex. Acesta are o aplicabilitate și mai larga datorita agregatelor selecționate de siliciu și cuarț și a aditivilor speciali pe care ii are in compoziție. Sika Ceram-255 StarFlex poate fi folosit cu succes si in cazul amena­jarii teraselor sau finisarii fatadelor. Produsul are o flexibilitate ridicata, avand avantajul de a nu aluneca atunci cand se aplica pe suprafete verticale. De asemenea, are un timp deschis extins si este rezistent la inghet.

Sika Ceram-205 si Sika Ceram-255 StarFlex sunt disponibile in doua variante de culori – alb sau gri. Nuanta alba este recomandata pen­tru placarile cu produse translucide, cum este marmura alba subtire sau caramida din sticla.

Dincolo de adezivii alesi, pentru a te asigura ca lucrarea de placare va avea atat un aspect estetic deosebit, cat și o durabilitate mai mare, specialiștii Sika iți recomanda și folosirea unor chituri profesionale de acoperire a rosturilor. Astfel, in funcție de dimensiunea acestora poți opta pentru Sika Ceram CleanGrout – chit flexibil, pe baza de ciment care poate acoperi rosturi de la 1 la 8 mm grosime – sau pentru Sika Ceram SmallGrout, ideal pentru rosturi­le mai mici, cu o grosime de pana la 4 mm.

Mai mult, pentru a crește gradul de flexibilitate al chiturilor, poți opta și pentru Sika Ceram LatexGrout, un latex din cauciuc sintetic utilizat mai ales pentru aplicațiile supuse la solicitari in­tense (suprafețe de mari dimensiuni sau cu trafic intens, piscine) sau pentru placarile pe lemn.

Mai multe detalii despre produsele din gama Sika Ceram, dar si despre alte produse Sika, poti gasi pe www.sika.ro, cat si in retelele DIY partenere: Ambient, Artsani, Brico Depot, Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin si Mr. Bricolage.

 

 

 

 

 

Related posts

Biokarpet.ro – Mocheta potrivita pentru camera copilului

Adina Meyers

Desert gustos: Creme tartinabile delicioase

Adina Meyers

Dana Rogoz și-a luat casă la Viscri: “E foarte mult de lucru la ea”. Primele imagini!

Adina Meyers