Anotimpul cald are o multime de puncte deosebit de atractive, insa in acelasi timp, genereaza si o serie de neplaceri. Printre aceste neplaceri se numara si insectele care nu se rezuma la a zbura voioase in aer liber, patrunzand fara niciun pic de rusine si in casa.

Bazaitul mustelor, muscaturile tantarilor sau mirosul neplacut al gandacilor puturosi reusesc sa puna orice om intr-o cursa contra cronometru pentru gasirea celor mai bune solutii impotriva acestor insecte.

O varianta extrem de buna este achizitia unor plase anti insecte. Gandite indeosebi pentru geamuri termopan, aceste plase se dovedesc extrem de eficiente, mai ales daca sunt bine montate si sunt tinute mai mereu inchise.

S-ar putea spune ca achizitia unor plase tantari ferestre termopan este obligatorie, eliminand intr-o proportie foarte mare riscul de aparitie a daunatorilor. Totusi, exista si momente in care se doreste deschiderea plaselor, iar tantarii, mustele si gandacii pot sa profite de oportunitate. In astfel de momente se poate opta si pentru alte trucuri, care mai de care mai interesante.

Cei de la reparatiitermopane-pvc.ro au facut o lista cu trucuri de-a dreptul spectaculoase, care in combinatie cu plasele de insecte pot tine orice musafir nepoftit departe.

Care sunt cele mai interesante solutii pentru care se poate opta?

1. Scortisoara. Orice om adora mirosul si gustul de scortisoara, condiment care trezeste spiritul de Craciun in fiecare. Nu acelasi lucru se poate spune si despre insecte, care urasc acest miros si fac tot posibilul sa il ocoleasca. Cei care cumpara cat mai multe uleiuri esentiale cu aroma de scortisoara si le imprastie prin casa vor tine insectele la distanta si in acelasi timp se vor bucura de o aroma perfecta.

2. Ceapa. Mirosul de ceapa nu este atat de placut precum este cel de scortisoara, insa este la fel de deranjant pentru insecte. Din fericire, solutia impotriva zburatoarelor nu implica un miros foarte puternic pe care sa il resimta oamenii. Solutia din batrani spune ca taierea a cateva felii de ceapa care sunt puse intr-un bol cu apa este una dintre cele mai bune solutii. Ceapa este excelenta si in gradina. Plantele care sunt un adevarat magnet pentru insecte pot fi protejate daca langa ele se planteaza ceapa.

3. Diverse ierburi aromatice. Cei care locuiesc la curte pot sa se bucure de o viata fara insecte daca planteaza ierburi aromatice peste tot pe la intrarile in casa. Busuiocul, menta, rozmarinul sau usturoiul sunt excelente in acest sens. De asemenea, sunt excelente si pentru aromarea preparatelor culinare. Mancarea cu busuioc, menta sau usturoi verde este de-a dreptul delicioasa.

Exista si solutii impotriva insectelor pentru cei care, din cand in cand, ies in natura. Una dintre solutii este renuntarea la parfum, in conditiile in care insectele sunt foarte atrase de aromele florale si fructate. De asemenea, eliminarea emotiilor este extrem de importanta. Se pare ca hormonii si feromonii pe care oamenii ii elimina atunci cand au emotii sunt foarte atractivi pentru tantari, asadar, un control cat mai bun al propriilor emotii este de dorit.

 

Related posts

Apartament la mansardă sau… mai aproape de nori

Adina Meyers

Au fost decernate Oscarurile în branşa montatorilor de acoperişuri

Adina Meyers

Care sunt modificările aduse Programului “Prima Casă”

Adina Meyers