Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Trucuri rapide pentru (re)decorarea baii tale

Nimanui nu-i place o baie monotona, mai ales daca ne numaram printre cei care adora sa faca un dus lung si relaxant. Nu putem insa renova in fiecare an aceasta incapere. Ce putem face insa este sa apelam la niste trucuri rapide pentru (re)decorarea baii. Despre aceste trucuri vom vorbi mai departe in acest articol.

Trebuie mentionat ca multe dintre schimbarile pe care le aducem baii noastre implica iluminarea, iar asta pentru ca de cele mai multe ori ea este cea care face diferenta. Au fost realizate mai multe studii, iar in urma acestora s-a ajuns la concluzia ca iluminarea, in combinatie cu paleta de culori ne pot influenta destul de mult starea. Un avantaj este reprezentat de faptul ca schimbarea iluminarii in baie nu are nevoie de o investitie foarte mare, deci chiar si cu un buget limitat putem obtine niste rezultate mai mult decat satisfacatoare.

Corpurile de iluminat vechi si cele fluorescente nu sunt atat de atractive si duc la aparitia unor umbre nu foarte estetice, alterand in acelasi timp si culorile din baie.

Dupa ce ai facut upgrade la corpurile de iluminat urmatorul pas este sa iti indrepti atentia catre zugraveala. Este o alta alternativa de buget care ne va ajuta sa dam un suflu nou acestei incaperi. In alegerea culorii potivite este bine sa tii cont ca aceasta trebuie sa fie una deschisa. De ce? Pentru ca baile fiind in majoritatea cazurilor niste incaperi mici din punct de vedere al spatiului pe care ni-l ofera, o culoare deschisa va crea impresia ca acestea sunt mult mai mari decat in realitate.

La crearea impresiei de spatiu contribuie si iluminarea, alaturi de amplasarea unei oglinzi mari. Vorbim practic de trei elemente care lucreaza impreuna. Prezenta din plin a luminii creaza vizual un spatiu mai mare, iar culorile deschise reflecta aceasta lumina, lucru valabil si in cazul oglinzii.

Pentru a alunga din monotonia baii, poti apela chiar si la amplasarea unor tablouri, care pot avea orice subiect, pornind de la peisaje si pana la citate motivationale. Nici nu ai nevoie de foarte multi bani pentru asta, poti pur si simplu sa printezi ceva de pe internet, pui foaie intr-o rama si ai terminat.

Acum ca am vorbit despre modificarile de buget redus pe care le putem aduce baii noastre este timpul sa trecem si la cele care necesita o investitie putin mai mare (dar nu cu mult). O baie tinde sa para veche si din cauza ca faianta a fost aleasa prost sau nu mai este la moda. Acest lucru este valabil si in ceea ce priveste gresia. Intregul proces de inlocuire a acestor elemente va dura doar o zi, maxim doua, daca angajezi persoanele potrivite, care intr-adevar stiu ce fac.

Putem lua in considerare in procesul de (re)decorare inclusiv prosoapele din baie. Putem opta pentru unele viu colorate, astfel incat sa aduca un plus de culoare baii tale. Perdelele de baie pot avea si ele diferite culori, texturi si modele, iar acelasi lucru il putem spune si despre covorasele de pe jos.

 

Related posts

Classic blue, culoarea anului 2020, în designul interior: idei – FOTO

Adina Meyers

Gradina cu energii pozitive

Adina Meyers

Cum poți amenaja un nou birou în 7 zile

Adina Meyers