De cele mai multe ori, să amenajezi un dormitor de la bloc este o provocare pentru că cei mai mulți dintre noi locuim în apartamente mici, unde și dormitoarele sunt mici. Pentru amenajarea unui dormitor de la bloc trebuie să îți pui la bătaie nu doar priceperea, dar și imaginația. 

În primul rând, când pornești la drum în amenajarea unui dormitor de la bloc, primul pas este documentarea, iar al doilea și probabil cel mai important îl reprezintă măsurătorile. Cele mai multe dormitoare de la bloc sunt mici, iar mobila din magazine nu este mereu pe măsura acestora. Așa, că pentru a nu avea surprize când ajungi acasă cu mobila, mergi în magazine cu temele făcute – adică cu măsurătorile necesare (lungime, lățime, înălțime). 

Într-un dormitor de la bloc mobilierul esențial (la care te limitează spațiul) îl reprezintă patul, două noptiere și dulapul de haine (de cele mai multe ori ocupă un perete intreg). Este bine ca mobila dintr-un dormitor de la bloc să fie proporțională cu mărimea camerei – trebuie să ai spațiu de ajuns de trecere între dulap și pat sau între pat și geam. Ideale, în astfel de cazuri, sunt piesele de mobilă cu funcții duble: spre exemplu, poți avea o noptieră care să includă și o oglindă, transformându-se astfel într-o măsuță de toaletă, iar patul poate avea o ladă pentru depozitare, încăpătoare. 

Esențiale sunt și culorile pe care le alegi pentru pereți. Spre exemplu, alege alb sau galben pentru mai multă luminozitate, dar și pentru a crea senzația de mai mult spațiu. Și nu uita că anumite culori dintr-un dormitor de la bloc, cele de pe suprafețele mari, îți influențează starea emoțională. Verdele, albastrul și galbenul te ajută să ai o stare de liniște și echilibru, pe când roșul și portocaliul agită.

Spuneam mai sus că într-un dormitor de la bloc poți folosi una dintre noptiere și pe post de măsuță de toaletă dacă are și o oglindă atașată. Oglinda, dacă este destul de mare poate de asemenea crea și senzația de mărire a spațiului, iar acest lucru este valabil în toate camerele unui apartament de la bloc. Un alt truc pentru un dormitor de la bloc îl reprezintă perdelele: alegele semitransparente, din materiale prin care trece ușor lumina naturală. Și, nu în ultimul rând, pentru a nu încărca spațiul, alege textile simple și în culori deschise. Așa vei fi sigur că spațiul dormitorului de la bloc nu va fi încărcat.

Sursă foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Decorarea spatiilor mici

Adina Meyers

Un dulap metalic, aditia perfecta in casa ta! Iata situatiile in care poate fi util!

Adina Meyers

Casa de langa apa

Adina Meyers