Care este prima incapere pe care oaspetii tai o vad? Exact, este vorba despre hol. Trebuie, asadar, sa faci tot ce poti pentru ca acesta sa fie cat mai primitor, nu-i asa? In cazul in care esti in pana de idei nu trebuie sa iti faci griji; noi te vom ajuta cu sfaturile de care ai nevoie pentru amenajarea corecta a unui hol cu care sa te mandresti de fiecare data.

Una dintre cele mai simple si mai la indemana metode pentru a face holul mai primitor este prin intermediul luminii. Incearca sa profiti la maxim de pe urma luminii naturale (de exemplu, prin folosirea usilor de sticla in detrimentul celor clasice), daca se poate, si nu te da in laturi nici de la a folosi sursele de iluminat artificial. Alegerea potrivita a corpurilor de iluminat va face diferenta intre un hol anost si unul primitor. Tine cont de faptul ca e indicat ca becurile sa fie unele care emit o lumina calda.

Un alt sfat pe care ti-l dam este sa stai la distanta de culorile dense si intense. Poate ca tu ai impresia ca ele, facand parte din spectrul cald, vor oferi o senzatie de hol primitor oaspetilor tai, insa efectul va fi chiar unul opus. Vor incarca inutil un spatiu care si asa este limitat din punct de vedere al dimensiunilor. Alege in schimb culorile fluide, ca de exemplu un alb luminos, un albastru mai deschis ori un galben pal.

Nu trebuie sa folosesti holul ca pe un spatiu de depozitare. Dupa cum spuneam, aceasta zona este una foarte limitata ca dimensiuni, asadar nu are rost sa o incarci inutil si sa o micsorezi si mai mult, atat fizic, cat si vizual. Limiteaza-te la strictul necesar si adopta un stil minimalist de amenajare. O sa vezi ca rezultatul final va fi unul placut ochilor.

Daca ai un hol foarte mic poti sa apelezi la un mic truc pentru a-l face sa para mai mare. Este vorba de amplasarea unei oglinzi care va reusi sa mareasca vizual spatiul. Aceasta solutie este una eficienta si poate fi observata in actiune atunci cand ne urcam intr-un lift.

Related posts

Casă spectaculoasă construită pe un teren abrupt

Adina Meyers

Curte rustică, interior clasic

Adina Meyers

Cum alegi albul potrivit pentru casa ta

Adina Meyers