Atunci cand stam intr-un apartament mai mic nu ne putem bucura intotdeauna de un spatiu generos, care sa ne satisfaca toate cerintele, mai ales pe partea de depozitare. Asta nu inseamna insa ca nu putem sa avem parte de conditii mai mult decat decente de locuit, in deplin confort, daca stim cum sa apelam la niste trucuri care sa ofere senzatia de spatiu.

In articolul de astazi noi ne vom indrepta atentia catre sufragerie, aceasta zona centrala a oricarei locuinte, in care ne petrecem o buna parte din timpul liber, fie singuri, fie alaturi de familia noastra ori prietenii apropiati. Putem spune fara nicio retinere ca living-ul este spatiul cel mai important dintr-o casa, zona in care ne relaxam si ne reincarcam bateriile dupa o zi obositoare la locul de munca.

Sa facem ca sufrageria sa fie mai mare presupune o investitie destul de generoasa si multe batai de cap, mai ales daca stam la bloc. De mentionat ca aici ne referim la largirea fizica a spatiului. O investitie mai prietenoasa cu bugetul nostru este cea in largirea psihica, vizuala a spatiului pe care il avem la dispozitie. Practic nu facem altceva decat sa pacalim ochiul astfel incat acesta sa creada ca incaperea in care ne aflam este mult mai spatioasa decat in realitate.

Un prim pas prin care putem face asta este prin amplasarea unei oglinzi, sau chiar mai multe, in zone bine alese din sufragerie. Dupa cum cel mai probabil stii, oglinzile sunt capabile sa lungeasca foarte mult vizual orice incapere, iar acest lucru este cel mai vizibil in cazul unui lift, acolo unde vom gasi intotdeauna o oglinda, astfel incat persoanele claustrofobice sa nu sufere de pe urma acestei afectiuni.

Designerii de interior apeleaza deseori la oglinzi atunci cand amenajeaza un spatiu nu foarte mare. De ce sa nu faci si tu acelasi lucru? Uite un sfat pe care e bine sa il iei in considerare: amplaseaza o oglinda intr-o zona cat mai centrala, astfel incat aceasta sa reprezinte punctul de interes al sufrageriei. Daca pozitia oglinzii este una care va reflecta si o sursa de lumina cu atat mai bine, deoarece va accentua si mai mult senzatia de spatiu.

Sa stim sa profitam de podea este de asemenea important. Asta pentru ca ea ocupa o suprafata foarte mare, iar modul in care amenajam aceasta parte a incaperii va face cu siguranta diferenta. Ce recomandam noi aici? Sa eviti sa ai podelele din mai mult de un singur material, pentru a nu incarca inutil vizual zona. In schimb, alegerea unor podele pe care sa punem covorase mai deschise la culoare va ajuta foarte mult in largirea vizuala a spatiului.

Un alt truc prin care poti sa nu le lasi musafirilor sa isi dea seama de cat de mica este sufrageria ta este crearea unei zone de interes. Din moment ce privirile celor care iti vor trece pragul vor fi atrase inevitabil catre acest punct de interes, atentia lor nu se va mai indrepta catre dimensiunile sufrageriei.

 

Related posts

Cum să îți amenajezi dormitorul pentru un somn mai liniștit

Adina Meyers

O provocare unică: amenajarea unui loft unde livingul este un adevărat spectacol

Adina Meyers

Lemn natur şi accente tonice

Adina Meyers