Amenajarea bucatariei trebuie sa reprezinta o prioritate pentru noi, din moment ce aici ne vom petrece o buna parte din timp, fie ca ne place sa gatim sau sa ne bem cafeaua in liniste in timp ce citim stirile sau vedem ce mai e noi pe Facebook. Cu toate acestea, incaperea tinde sa fie ignorata de multe persoane, mergand pe considerentul „si-asa nu o sa aduc musafiri aici”.

In acest articol iti vom prezenta cateva trenduri de care sa tii cont in amenajarea unei bucatarii. O sa vezi ca nu este deloc greu sa pui in aplicare aceste sfaturi, fiind de asemenea destul de usor de integrat chiar si in cazul unei reamenajari.

Dintre toate trendurile despre care vom discuta astazi, noua cel mai mult ne place amenajarea bucatariei intr-o paleta cromatica clasica, compusa din combinatii de alb si negru. Daca te vei hotari sa optezi si tu pentru un look monocrom atunci trebuie sa stii ca o sa ramai in trend pentru multi ani de acum inainte, deoarece acesta nu se va demoda foarte curand.

Amenajarea in stil monocrom consta in crearea de contraste interesante. Asadar trebuie sa alegem o culoare predominanta, dupa care sa venim cu o a doua culoare pentru a crea contrastul respectiv. E bine sa tii cont si de faptul ca alte nuante pot fi integrate, ele avand un efect vizual foarte puternic.

Recomandam ca mobila de bucatarie sa fie una cat mai simpla si cu linii „curate”. Asta inseamna ca o sa optezi pentru un stil cat mai minimalist. Tinand cont ca majoritatea bucatariilor din apartamentele romanesti sunt limitate din punct de vedere al spatiului oferit, stilul minimalist va ajuta in crearea impresiei ca incaperea este mult mai mare decat in realitate. Cu cat mai simplu va fi design-ul, cu atat mai bine. De acest sfat putem tine cont si in ceea ce priveste amenajarea celorlalte incaperi ale locuintei noastre.

Materialele care predomina pot ajuta si ele in crearea unei anumite atmosfere, dar si in ceea ce priveste functionalitatea bucatariei. De ani de zile vedeta din bucatarie era otelul inoxidabil. Insa, in ultima perioada proprietarii de apartamente si nu numai au inceput sa isi indrepte atentia si catre alte materiale, care sa ii ajute sa obtina o bucatarie cu un plus de personalitate, care sa iasa in evidenta. Ce te sfatuim in ceea ce priveste materialele care predomina? Sa apelezi inclusiv la cupru, pe langa otelul inoxidabil. Desigur, nu trebuie sa te limitezi la ele, deoarece ai o gramada de alternative la dispozitie.

Un ultim lucru pe care trebuie sa il faci este sa optezi pentru o podea in diferite texturi / modele. Acest aspect depinde, desigur, de preferintele fiecaruia. Insa noi consideram ca pentru o bucatarie nimic nu se potriveste mai bine precum o podea cu diferite modele. Asta pentru ca va avea un puternic impact vizual, iar partea si mai buna este ca, daca vom alege niste modele mai mari, atunci vom crea impresia ca bucataria este mult mai spatioasa decat in realitate.

Related posts

30 de micro-apartamente moderne: inspiraţie pentru un decor reuşit

Adina Meyers

Cum sa creezi o zona reper in locuinta ta

Adina Meyers

Cum să-ţi faci un cadru de pat din paleţi

Adina Meyers