Amenajari case Amenajari Interioare

Transformarea unei case de la mijlocul secolului trecut

O casă modernă, construită în 1957, a fost transformată pentru a servi nevoilor noilor proprietari. Tipul de locuire s-a schimbat față de cum erau secolul trecut, așa că echipa de arhitecți de la Giulietii Schouten a avut misiunea de a adăuga un nou nivel imobilului, ținând în același timp cont de amplasarea casei pe un deal abrupt.

Inițial, imobilul avea liniile acoperișului destul de joase, cu frontoane mari și subțiri, lucru care a făcut ca proiectarea unui nou nivel să devină o adevărată provocare pentru arhitecți. Designul rezultat păstrează forma acoperișului chiar și prin adăugarea unui noul nivel la volumul existent.

Etajul rezultat este un plan conic superior, cu un acoperiș în pantă și cu suprafețe vitrate mari, de unde proprietarii au o vedere uluitoare asupra orașului Portland.

Interior inspirat de estetica mijlocului secolului trecut

Interiorul este generos și aerisit. Proprietarii au ales să nu îl încarce cu mobilier sau cu texturi complicate. Liniile simple ale mobilierului, ce amintesc de stilul modern, sunt ele însele elemente decorative ale interiorului. 

Punctul de interes din living îl reprezintă zona de canapea, fotolii și televizor. Ușile și geamurile mari din sticlă se deschid direct către grădina de afară. 

Foarte interesant este corpul de iluminat cu forme pătrate, un element cu aspect dur în comparație cu restul texturilor moi din această zonă.

Și mobilierul din zona pentru luat masa este inspirat tot de estetica secolului trecut. Culorile neutre, materialele naturale, dar și liniile simple, geometrice ale pieselor de aici sunt organizate într-o compoziție perfectă. Legătura cu exteriorul este o constantă a acestei locuințe, așa că și aici geamul mare se poate ridica, iar cei care stau la masă au parte de aer proaspăt și aud apa curgătoare, direct din grădina de afară.

Foto: David Papazian

Related posts

4 moduri prin care poți avea mai multă lumină naturală în casă

Adina Meyers

Vă place stilul franțuzesc de amenajare?

Adina Meyers

Cum construiesti un ambient romantic

Adina Meyers